Hírek

2015.10.06. 12:47

Másolóval készített, két papírlapból összeragasztott pénzt akartak felváltani

Lenti – Színes nyomtatóval készített pénzt próbált meg felváltani a páros, perceken belül lebuktak.

Arany Gábor

A vádemelésig jutott ügy két főszereplője ez év áprilisában Pákán szerette volna felváltani a hamisított 10, illetve 20 ezer forintosokat. A 43 éves O. Ferenc a hónap elején ismerősével üzletelt, működésképtelen mobiltelefont adott el neki ezer forintért. Az adásvételkor a vevő autójának kesztyűtartójából négy darab 20 ezer és két 10 ezer forintos bankjegynek látszó papírdarab került elő. Ezeket az autós férfi a szemétben találta; a papírok egyik oldala fehéren maradt, a másik oldala színes másolóval készült. O. Ferenc elkérte a papírlapokat, de társa figyelmeztetését, miszerint nehogy hülyeséget csináljon velük, nem vette komolyan.

O. Ferenc pákai otthonában a 26 éves H. Istvánné társaságban a papírlapokat összeragasztotta, szélüket ollóval egyenesre vágta. Az ily módon készített bankjegyszerűségből egy-egy 20, illetve 10 ezrest eltett, majd a nővel Kisszigetre indult, hogy a pénzt felváltsák. Az asszony próbálkozott először, ismerőséhez  tért be, aki nem tudta kisebb címletre váltani a 10 ezres bankót, de ígérte, a hamarosan megérkező fia majd kisegíti. Ő azonban felismerte, hogy hamisítvány. A nő ezek után az utánzatot visszakérte és távozott. A pár a pákai kocsmánál próbálkozott újra, a vendéglátóhely szomszédságában O. Ferenc találkozott ismerősével, akinek tartozott kisebb összeggel, s amikor ez szóba került, ő átadta a 10 ezer forintos utánzatot, hogy váltsa fel, és a tartozást levonva a többit adja vissza neki. A férfi nem vette észre, hogy nem igazi bankjegyet kapott és a kocsmában megpróbálta felváltani, de nem járt sikerrel. Ezek után O. Ferenc a visszakapott másolt pénzt széttépte, a másikat eldobta, a rendőrök pedig otthonában foglalták le a maradék 20 ezer forintos utánzatot.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a történtek alapján a pár ellen pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!