Hírek

2017.06.12. 14:16

Kiváló tanulókat és pedagógusokat jutalmazott a tankerület

NAGYKANIZSA A tankerület kiemelkedő szakmai munkát végző pedagógusait, illetve az általános- és középiskolák kiváló tanulmányi versenyeredményt elért tanulóit és felkészítő tanáraikat díjazták hétfőn a Medgyaszay Házban.

Pásztor András

A nagykanizsai tankerület és az önkormányzat ünnepségén az iskolai élet szereplőinek, a pedagógusoknak és a diákoknak a közös munkáját ismerték el. Azt a sikeres együttműködést, mely a tanév folyamán elkötelezett és alkotó szövetséget, de erőfeszítést és kitartást is követelt tanulótól és pedagógustól egyaránt.

– Mai világunkban számos helyen azt látjuk és halljuk, sőt tapasztaljuk, hogy nem a gondolkodás, a hivatástudat és a kitartó munka a követendő minta – kezdte ünnepi köszöntőjét Dénes Sándor polgármester, majd így folytatta: valóban számos olyan eszköz születik, ami megkímél minket emberi képességeink felszínre hozásától, a fáradalmaktól, de az itt ülők erőfeszítése a legjobb bizonyíték, hogy igenis létezik az a hit, és az az emberi vágyakozás, mely a tehetség kibontakozásában és a munkában látja életének követendő útját. Ez pedig azért megnyugtató, hiszen a jelen ifjúságának tehetsége és szorgalma a jövő sikerének záloga is egyben.

A miklósfai iskola diákjai, Flumbort Ágoston (balról), Dezső Ádám és  Farkas Eszter, Dénes Sándor polgármestertől vehette át az elismerő oklevelet, amiért a Balogh János Országos Környezet- és Egészségvédelmi Csapatversenyen az előkelő negyedik helyezést érték el Fotó: Szakony Attila

A több mint 120 kiemelkedő versenyeredményt elért diák jutalmazása mellett, a kanizsai tankerületi központ az idei tanévben is elismerte a szakmailag kiemelkedő és elkötelezett tanárok munkáját.

– Ha egy tanulásban akadályozott diák nem tudja kibontakoztatni képességeit az személyes tragédia, de ha egy tehetséges fiatal „veszik el a semmibe", az már társadalmi tragédia – fogalmazott Magyar Ferenc, a kanizsai tankerület igazgatója, aki hozzátette: a köznevelési törvény kiemelt célként határozza meg a tehetséggondozást, de ez alatt nem csupán a képességek kibontakoztatását kell érteni, hanem azt is, hogy a diákokból kiegyensúlyozott felnőttek váljanak. – Remélem, sőt tudom, hogy a tankerület pedagógusai között sok olyan kolléga van, aki nem csak átadja a tudást a gyerekeknek, hanem a diákok lelkét is megérinti – mondta az igazgató, majd 56 pedagógusnak adta át az elismerő oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!