Hírek

2016.06.06. 11:15

Még ma is dolgoznak a zalai tűzoltók a vasárnapi heves esőzések miatt

Vasárnap délután Zala megye északi részén az egyhavi átlagos csapadékmennyiség hullott le alig egy óra alatt. Az eső Zalaegerszeg, Keszthely és Hévíz városok térségében volt a legszámottevőbb.

A zalai hivatásos és önkéntes tűzoltók számos helyszínen avatkoztak be a csapadékos időjárással összefüggésben. A legtöbb helyütt elöntött pincékből, alagsorokból kellett a felgyülemlett csapadékvizet szivattyúkkal eltávolítani, de fakidőlésekhez és tűzesetekhez is riasztották a zalai tűzoltókat. A tegnap bejelentett helyszíneken a tűzoltók hajnali két óráig végeztek a munkálatokkal, de a mai reggeli órákban még érkeztek segélyhívások az igazgatóság ügyeletére.

A tegnap esti órákban azokon a helyszíneken, ahol az indokolt megkezdődött az elöntött területek fertőtlenítése, amely még jelenleg is folyamatban van. A fertőtlenítési munkákat a Zala Megyei Kormányhivatal illetékes szakemberei végzi, Veszprém és Somogy megyei kollégáik közreműködésével. E munkálatok várhatóan néhány napig elhúzódhatnak a további igénybejelentések függvényében.

Tűzoltó beavatkozások hétfőn

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon eddig (13:00) 12 tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés érkezett.

06:43 -  Zalaegerszeg: A tegnapi esőzések következtében  egy épület liftaknáját árasztotta el a csapadékvíz, amelyet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiszivattyúztak.

06:45 - Keszthely: Szintén a tegnapi heves esőzés következtében telt fel egy lakóház pincéje csapadékvízzel, melyet a keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyúztak ki.

07:41 - Zalaegerszeg: Egy Kossuth utcai épület pincéjéből is szivattyúzniuk kellett még a zalaegerszegi hivatásos tűzoltóknak, ahol mintegy hatvan centiméter magasságú víz gyűlt fel.

08:16 - Keszthely: Mintegy harminc köbméter vizet távolítottak el a keszthelyi tűzoltók egy Cholnoky utcai lakóépület pincéjéből.

08:21 - Zalaegerszeg: A Gyár utcában egy lakóépület pincéjéből távolítottak el a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók hat köbméternyi vizet.

08:40 - Cserszegtomaj: A Diósi utcában egy lakóház pincéjéből szivattyúztak ki a keszthelyi tűzoltók csapadékvizet.

09:00 - Zalaegerszeg: Az Alsóerdei úton egy gyár területén száz köbméternyi csapadék gyűlt össze ahol gépeket, elektronos berendezéseket veszélyeztetett. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók szivattyúkkal avatkoztak be a berendezéseket veszélyeztető helyzet megszüntetése érdekében.

09:03 - Őrtilos: Egy telefonoszlop dőlt meg veszélyes mértékben a nagykanizsai hivatásos tűzoltóság működési területéhez tartozó Őrtilos községben, a Rákóczi úton. A csurgói önkormányzati tűzoltók az oszlop környezetét kordonszalaggal zárták körbe, majd intézkedtek a szolgáltató felé a balesetveszélyes oszlop helyreállítása végett.

09:47 - Zalaegerszeg: A Tüttőssy utcában egy társasház ötödik emeletén az erkély párkánya meglazult. A zalaegerszegi tűzoltók a gyalogos forgalmat veszélyeztető párkány miatt a járdát kordonszalaggal körbekerítették a balesetveszély megelőzése érdekében, továbbá intézkedtek a társasház közös képviselője felé a balesetveszélyes állapot haladéktalan megszüntetése végett.

10:05 - Keszthely: A Rákóczi téren egy üzlethelyiség pincéjében egy méter magasságban gyűlt össze a csapadékví, melyet a keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyúval távolítottak el.

11:11 - Keszthely: A Kisfaludy utcában egy kétszáz négyzetméter alapterületű pincéből szivattyúztak ki a keszthelyi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók tíz köbméternyi csapadékvizet.

11:37 - Keszthely: Az Árpád utca egyik lakóházának pincéjéből távolították el a keszthelyi hivatásos tűzoltók az ott felgyülemlett csapadékvizet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!