Hírek

2016.12.13. 21:15

Megalakult a megyei paktum turisztika munkacsoportja

Zalaegerszeg - A novemberben elindított, illetve a konzorciumi tagok által aláírt Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum öt munkacsoportja közül eddig négy alakult meg.

Hajdu Péter

A negyedik, a turizmus munkacsoport tegnap tartotta meg nyitókonferenciáját a Megyeházán.

A megyében működő turisztikai intézmények s a turisztikához közel álló szervezetek - például néhány hotel, képzőintézet, borászat, kamara - képviselői gyűltek össze a tanácskozásra, amelyen számos önkormányzat vezetősége is megjelent.

Ugyanis a megye gazdaságában fontos szerepet tölt be az idegenforgalom, a turisztika, így a foglalkoztatásban is különösen fontos az ágazat szempontjait figyelembe venni. A program elején Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke ismertette röviden a megyei foglalkoztatási paktum célját és feladatait, szólt a közel 963 millió forint pályázati támogatás szabta feladatokról.

Tanácskozik a turizmus munkacsoport. Az előtérben Bene Csaba és Pácsonyi Imre, a megyegyűlés két alelnöke Fotó: Katona Tibor

A hálózatépítő céllal összehívott konferencián Kovács Károly, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség vezetője jó példaként mutatta be az erdélyi, máramarosi, megyei turisztikai együttműködést. Fényképes úti beszámolóval illusztrálta, hogy a meglevő adottságot hogyan lehet összefogva jól eladni az idegenforgalomban.

Az egyik ilyen turisztikai produkciót a romániai példában a vallási turizmusra, pontosabban a térségben meglevő fatemplomokra építve alakították ki. Tizenhat fatemplomból állítottak össze egy fatemplom körutat parkolók és megbízható információs eszközök kiépítésével. Továbbá egy kisvasúti példát is említett.

A konferencián a megye minden részéből megjelent szakemberek, önkormányzati vezetők is elmondták egymásnak, ők milyen lehetőségeket, illetve orvosolandó problémákat látnak a turizmus érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!