Hírek

2017.07.31. 19:20

Megépül a műfüves pálya Lentiben

LENTI Az elmúlt hétvégén elkezdődött a Lenti Torna Egylet sporttelepén a műfüves labdarúgópálya kialakítása.

Korosa Titanilla

Pénteken átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, így elkezdődhetett a régóta várt műfüves pálya kialakítása az országos pályaépítési program keretében.

- A Lenti TE sporttelepén három jó minőségű nagy méretű labdarúgópálya is van, viszont a város sportszerető lakosságának részéről igény mutatkozott, hogy egy műfüves pálya is legyen, amit az év minden szakában, gyerekek és felnőttek egyaránt használhatnak - mondta a munkaterület átadásán Drávecz Gyula alpolgármester.

A műfüves futballteret a régi kézilabdapálya helyén alakítják ki. A műszaki adatokat tekintve az átadáson elhangzott: a műfüves kispálya aszfalt alapra épül olyan technikai megoldással, ami bármilyen terepviszonyok mellett megvalósítható.

Balró Czigány Tibor, az előkészítő munkálatokat végző Városüzemeltető Kft. ügyvezetője, mellett Drávecz Gyula, az MLSZ képviseletében Vince Dávid, mellette Horváth László polgármester, a kivitelező képviseletében Kóbor Zsolt és Tilli Lajos, szintén az MLSZ-től Fotó: Korosa Titanilla

- Ez egy kisebb méretű, 20x40 méteres futballpálya lesz, ami a jövőben 4 évszakossá teheti a kispályás rendezvényeket és hozzájárul a edzéskörülmények javításához is. A munkálatoknak a tervek szerint egy hónap alatt a végére érnek és ősszel már használhatják is a helyi sportbarátok az új pályát - tette hozzá Drávecz Gyula.

Jelenleg a Lenti TE korosztályos csapatai és a felnőtt együttes is a bajnokság nyitányára készül, a munkálatok a felkészülést nem zavarják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!