Hírek

2016.05.23. 17:53

Megkerült az ellopott fegyver - Engedély nélkül tartotta a tulajdonosa

Keszthely – Megkerült az ellopott fegyver, a tulajdonosa ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A keszthelyi, most 52 éves J. József még rendelkezett 2011 februárjáig érvényes fegyvertartási engedéllyel, amikor 2010. július 10-én feljelentést tett azzal, hogy ismeretlen tettes ellopta 9 mm-es parabellum fegyverét a hozzá való két tárral és húsz lőszerrel együtt.

Több év elteltével kiderült azonban, hogy a fegyvert nem lopták el. J. József felesége ugyanis ez év január 8-án késő délután bejelentette a megyei rendőr-főkapitányságra, hogy férje pisztolyt tart a lakásban. A házkutatáskor 146 darab 9 mm-es parabellum lőszert, fegyverhez való eszközöket foglaltak le, meg egy FÉG gyártmányú pisztolyt, amiről kiderült, ennek ellopását jelentette be évekkel korábban J. József. A pisztoly tartásához azonban már nem volt engedélye a férfinak.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat. A bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés; az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!