Hírek

2016.09.16. 08:30

Megkezdődhet a zalaegerszegi autóipari tesztpálya megvalósítása

Zalaegerszeg - Már zajlik az Európában egyedülálló járműipari tesztpálya kialakításának előkészítő munkája a zalai megyeszékhelyen.

Horváth A. Attila

Zárt ülésen tárgyalta a tesztpálya megvalósításával kapcsolatos előterjesztést csütörtökön a város közgyűlése. A döntésről Balaicz Zoltán polgármester számolt be pénteki sajtótájékoztatóján. Mint mondta, az önműködő járművek tesztelésére alkalmas pálya 40 milliárd forintos beruházással épül meg.

A Nemzetgazdasági Minisztériummal lezajlott az egyeztetés, Zalaegerszeg közgyűlése pedig egyhangú támogatással hatalmazta fel a polgármestert arra, hogy aláírja az együttműködési megállapodást Varga Mihály miniszterrel. A város 270 hektár területet biztosít a beruházáshoz, továbbá a TOP keretében közel 3 milliárd forinttal vesz részt az infrastruktúra kialakításában.

Balaicz Zoltán  tájékoztatása szerint az első ütem 2017/18-ra elkészülhet, a nagy tesztpálya pedig 2020-ra valósulhat meg. Közvetlenül 100, közvetve (a letelepedő vállalkozások jóvoltából) 350 magasan kvalifikált mérnöki álláshely jön létre ezáltal Zalaegerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!