Hírek

2017.08.23. 14:05

A magasabb fizetésért - Megkezdődött a béruniót támogató aláírásgyűjtés

NAGYKANIZSA Zalában is megkezdődött a béruniót támogató aláírásgyűjtés. Erről tartott sajtótájékoztatót a Jobbik regionális igazgatója, Zakó László.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt elöljáróban elmondta: a Jobbik kezdeményezése – melyet 7 közép-kelet európai ország is támogat – azt célozza, hogy ebben a régióban is a nyugat-európaihoz hasonló bérszínvonal jöjjön létre. Az ennek érdekében elindított aláírásgyűjtés keretében egész Európából egymillió szignót kell összegyűjteni, ha ez sikerül, akkor az Európa Bizottságnak napirendre kell tűznie a témát. Amennyiben lesz rá fogadókészség, az azonos munkáért egyenlő bért elve bekerülhet az Unió alapokmányaiba.

Zakó László szomorúnak nevezte, hogy az ország uniós csatlakozása óta még egyik kormány sem tűzte zászlajára a bérek uniós szinthez való felzárkóztatását, miközben az árak már nagyon is ott vannak. Hozzáfűzte: nem gondolják, hogy a helyzeten egyik napról a másikra változtatni lehet, azt azonban igen, hogy elegendő számú aláírás és az uniós döntéshozás pozitív határozata a bérek emeléséről szóló  jogszabálymódosítási hullámot indíthat el Kelet-Európában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!