Hírek

2017.07.12. 12:59

Meglopta munkahelyét és az egyik vevőt is az értékesítő

Kihasználta a kínálkozó lehetőségeket az a bolti alkalmazott, aki meglopta munkahelyét, de még az egyik vásárlót is.

Arany Gábor

Nemrég vádiratba foglalt a történet szerint H. Gábor egy nagykanizsai áruház értékesítőjeként dolgozott. Az elmúlt évben november végén és december elején az áruházba érkezett műszaki cikkek közül december 17-én egy mosógépet és egy porszívót a saját lakására szállított, de nem fizette ki a vételárúakat. A nettó 200 ezer forint értékű holmik mellett egy 100 ezer forintos, javításra váró televíziókészüléket is elvitetett, de erről már tudott az üzletvezető, mert H. Gábor megegyezett vele, hogy a garanciális javítás után legkésőbb 2017. január elején kifizeti az árát. A szervizben azonban kiderült, hogy a tévét gazdaságtalan javíttatni. Ezt követően H. Gábor sem a készülék visszaszállításáról, sem a vételár kiegyenlítéséről nem intézkedett. A hiány nem sokkal később, a leltározáskor derült ki.

A feljelentést követően a rendőrök megtalálták a porszívót és a mosógépet az alkalmazottnál, ő pedig március közepén kifizette a vételárukat. A televízió a szervizből került vissza az áruházba. A férfi élt a kínálkozó lehetőséggel, amikor 2017. január 24-én reggel ő nyitotta ki az üzletet. Bement a raktárhelyiségbe, kinyitotta a pénztartó kazettát, és 40 ezer forintot magához vett. Az üzletvezető betegsége miatt másnap is ő nyitotta a boltot és kihasználva újra, hogy egyedül van a helyiségben a pénztartó kazettából további 65 ezer forintot vett magához.

A férfi máskor is élt a kínálkozó lehetőséggel. Még 2016 decemberében az üzletben mosógép eladásában segédkezett, valamint a háztartási gépet ő szerelte össze a vevő lakásán. Ennek kapcsán a vásárló bizalmába férkőzött és ezt követően két ízben is meglátogatta. Egy ilyen alkalommal, 2017. április első felében az asszony lakásában beszélgettek, amikor a nőt a közös képviselő telefonon kereste a költség befizetésével kapcsolatban. A férfi ekkor látta, hogy honnan veszi elő a pénzét a nő és óvatlan pillanatban 160 ezer forintot lopott el tőle, majd mit sem sejtő vendéglátójával együtt távozott a lakásból.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közölte, a férfi ellen sikkasztás, kétrendbeli lopás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!