Hírek

2017.06.23. 18:25

Megnyerte a zalai család a közlekedési versenyt

ZALAEGERSZEG Az Országos Balesetmegelőzési Bizottág 6. alkalommal rendezte meg a Közlekedik a család baleset-megelőzési versenyt.

Hajdu Péter

Az országos döntőn zalai siker született. A zalaegerszegi Offner Tamás és családja nyerte meg az országos döntőt, s a dicsőségen kívül az első helyért járó új személygépkocsit. A győztesekkel tegnap találkoztunk a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság parkolójában.- A versenyre minden évben körülbelül kétezer család jelentkezik az ország minden részéből. A megyei selejtezőket májusban tartottuk meg, és húsz család indult az országos versenyen Zsámbékon, minden megyéből, illetve a fővárosból az első helyezettek. Az Offner család már több éve gyakorol, tavaly a dobogó harmadik fokán végeztek - mondta Horváth László rendőr őrnagy, a Zala Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, a közlekedési verseny zalai szervezője, aki fogadta a győztes családot.


Komárom-Esztergom és Fejér megyét érintette a mintegy kétszáz kilométeres verseny. Az autóvezetésen kívül kerékpározni is kellett, közben nem könnyű elméleti és gyakorlati feladatok várták a családokat az állomásokon.

Képünkön a győztes család: Offner Tamás, Offner Tamásné, Offner Bálint és Offner Márton, az őket fogadó Horváth László (balról), mögöttük pedig a nyereményautó Fotó: Katona Tibor

- Jó hangulatú és izgalmas a játék, és nem utolsósorban kecsegtető volt a nyeremény - válaszolta Offner Tamás arra a kérdésünkre, miért indulnak ezeken a versenyeken. - Voltunk már ötödikek és nyolcadikok, tavaly pedig harmadikak. Úgy gondoltuk, ennél csak jobb lehet. Kaptunk egyéni és közös feladatot is. Közösen töltöttük ki a tesztlapot, amiben a fiunknak nagy szerepe volt, aki idén vizsgázott segédmotorból. Rengeteget készültünk. KRESZ-ből én kemény két hétig tanultam, az egészet újraolvastam, ahol hivatkozás volt, ott visszakerestem, értelmeztem a szabályokat - így a családfő.

- Elsősegélynyújtásból is sokat készültünk. Négysérültes balesetet szimuláltak, ahol a sérülteket el kellett látnunk, az enyém volt a súlyosabb, az eszméletlen sérült - így Offner Tamásné, Márton fiuk pedig a kerékpáros feladatokban jeleskedett.

Már a nyereményautóval jöttek, amivel lecserélték a 17 éves kocsijukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!