Hírek

2016.05.03. 16:27

Megöléssel fenyegette családtagjait

Pusztaszentlászló – Puskával, késsel fenyegetőzött az apa, a családja az utcára menekült előle, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

A tavaly október 29-én este Pusztaszentlászlón történtek előzménye, hogy a 47 éves K. László és felesége kapcsolata évekkel korábban megromlott. Mindennaposakká váltak a veszekedések elsősorban a férfi féltékeny természete miatt. Rendszeresen kérdőre vonta feleségét öltözködése, hajviselete, időtöltése miatt. Meghatározta számára, hogy milyen ruhát hordjon a munkahelyén, tiltotta a sminket, az ékszerek viselését. Gyakran kifogásolta házaséletük számára nem kielégítően gyakori voltát és tette ezt sokszor a kiskorú gyerekek előtt. Ilyenkor bántalmazással, megöléssel is fenyegette élete párját, szavait nyomatékosítani többször is előhozta 0.22-es kaliberű kispuskáját. Ráadásul nem egyszer azzal fenyegette meg feleségét, hogy megöli a gyerekeket is. A férfi viselkedése miatt az asszony és két gyermeke folyamatos rettegésben élt.

A vádiratban foglaltak szerint tavaly október 29-én este nyolc óra után K. László szóváltást provokált feleségével. A vitától a férfi felfokozott idegállapotba került, bement a hálószobába, hogy kihozza az engedély nélkül tartott kispuskát és ahogy fenyegetőzött, „pontot tesz a család végére". A hangtompítóval, távcsővel felszerelt fegyvert az ajtó mögül vette elő, de használni nem tudta, mert fia utánament és elvette tőle, a puskából eltávolította a zárdugattyút és a tárat is. Ezek után K. László a konyhába sietett és azzal a felkiáltással, hogy most végetek van, kést ragadott és kaszáló mozdulatokkal fenyegette meg fiát és a feleségét is. Ekkor az asszony és gyerekek kimenekültek a lakásból, az utcán várták meg a rendőrök érkezését, mert az anya hozzájuk fordult segítségért. A férfit a házuktól nem messze az utcán fogták el éjfél előtt nem sokkal. Ekkor 12 centis pengéjű tőrt foglaltak le tőle. A lakásban tartott házkutatáskor nemcsak a kispuska került elő, hanem a szomszédos ház pajtájából a hozzávaló 228 darab lőszer is. A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte és ez jelenleg is fennáll.

A megyei főügyészségtől kapott tájékoztatás szerint a férfi ellen zaklatás, kiskorú veszélyeztetése, valamint lőfegyverrel visszaélés miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!