Hírek

2015.06.25. 15:33

Megöléssel fenyegette volt feleségét és annak új társát - Zaklató telefonok, 1500 próbálkozás két és fél hónap alatt

Zalaegerszeg - Rendszeresen fenyegette volt feleségét, telefonon zaklatta: két és fél hónap alatt másfél ezer alkalommal próbált kapcsolatba kerülni vele. A magáról megfeledkezett férfit 150 ezer forintra büntette a járásbíróság csütörtökön.

Arany Gábor

A 39 éves, bonyhádi K. János házassága megromlott a férfi agresszív, kiszámíthatatlan magatartása miatt. A felesége 2012 májusában az egyéves közös gyermekükkel Zalaegerszegre költözött, majd a következő év februárjában elváltak. A férfi nem tudta elfogadni a válást, vissza akarta szerezni a nőt, többször is kérte kapcsolatuk helyreállítását. K. János visszautasítás miatt már arra törekedett, hogy volt feleségét gyötörje. Ennek érdekében 2014. április elejétől naponta akár több tucatszor is – június második feléig összesen közel 1500 alkalommal próbált kapcsolatba kerülni volt feleségével. Többségében, 853 esetben sikertelenül, de küldött 603 SMS-t is. A férfi a láthatásokon kilátásba helyezte, hogy az asszony közelébe költözik, így bármikor láthatja a gyermekét.

Mindezek mögött az állt, hogy áprilisban megtudta, volt felesége új párra talált. Ettől kezdve még ingerültebb üzenetekkel próbálta megfélemlíteni a nőt és annak új társát. Az ígérte, mindkettőjüket megveri, a barátjának kezét-lábát töri, megnyomorítja, erről szöveges üzeneteket küldött a nő telefonjára. Ráadásul a Facebook oldalon is privát üzeneteket küldött a nő új párjának, amiben trágár módon fenyegette őket életveszélyes veréssel.

Ezt követően K. János tavaly június 13-án déltájt az egerszegi kórház előtt támadott rá volt felesége barátjára, akit megfenyegetett, hogy a nővel együtt megveri. Ígérete beváltásában az akadályozta meg, hogy a megtámadott férfi szolgálaton kívüli rendőrtől kért segítséget. Az ő és a kórház biztonsági szolgálatának közbelépése akadályozta meg a továbbiakat. Ez K. János indulatait nem csillapította. Pár órával később már a volt felesége landorhegyi lakásánál várakozott és a mikor megérkezett az új élettárs által vezetett autó – benne K. János volt feleségével, anyósával és a közös bölcsődés gyermekükkel – rájuk támadott. Próbálta a vezetőoldali ajtót feltépni, de sikertelenül, mert belülről bezárták. Erre magából kikelve ordított, megígérte a férfinak, megöli, ha a gyereke közelében meglátja. Mivel az autóban ülők nem tudták őt lecsillapítani, a rendőrség segítségét kérték.

A törvényszék tájékoztatása szerint a zaklatás 3 évig terjedő szabadságveszéssel is büntethető. Jelen esetben azonban a bíróság figyelemmel volt több enyhítő körülményre is: a vádlott beismerő vallomást tett, a tárgyalóteremben bocsánatot kért a volt feleségétől, s a történtek óta semmilyen atrocitás nem volt kettejük között. A vádlott elfogadta a helyzetet, s a felek közös gyermekük láthatását is rendezték.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!