Hírek

2016.03.02. 11:39

Megölte, majd megerőszakolta az idős nőt - Leonidász királynak képzelte magát

Zalaegerszeg - Tizennégy év börtönre ítélték szerdán az egerszegi törvényszéken azt a 25 éves fiatalembert, aki emberölés, valamint testi sértés, személyi szabadság megsértése miatt került a vádlottak padjára.

A dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa által hozott ítélet nem jogerős, vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A most 25 éves nagykanizsai  B. Tamás 2014. június 6-án délután a barátaival italozott, majd hazatérve nagyanyja Szent György utcai házába, egyedül folytatta a borozást. Ehhez este már társul hívta nagyanyja élettársát is, akit rövid idő múlva számon kért a tartozásai miatt. Ekkor kijelentette, hogy ő Leonidász király, az idősebb férfi a katonája, és parancsolgatni kezdett neki. Hátratetette a kezét, hason kúszatta. A megtámadott ember az utasításoknak eleget tett, de a korábban bokszolóként sportoló B. Tamás mind indulatosabbá vált és megverte. Arra kényszerítette, hogy letérdelve bocsánatot kérjen a családtagjaitól. Később azzal is fenyegette, megöli, ha nem költözik el. Az élettárs félelmében másnap el is hagyta a Szent György utcai házat. Egészségügyi panaszai miatt június 12-én kórházba került, akkor derült fény a bántalmazására és a rendőrségi kihallgatásokon más bűncselekményekre is. A verés utáni napon ugyanis B. Tamás a nagyanyjára támadt. Először be akarta csalni a pincébe azzal, hogy a kutyák lementek, amikor ezt a nagyanyja nem hitte el, ölbe kapta és tiltakozása ellenére levitte a pincébe, és a korábban általa a lakásból lehozott, odakészített ágybetétre dobta, rátérdelt, megfogta a nyakát. Az asszony azonban nem hagyta magát, kiabált, kapálózott, végül kiszabadult a szorításból és kimenekült. Az unokája utánament és bocsánatot kért tőle azzal, hogy nem tudja mit csinált.

B. Tamás a kihallgatásakor azonban arról is beszámolt, hogy 2013. augusztus 25-én délután megölte apja volt élettársát  és a halottat meggyalázta. Annak idején a szakértői vizsgálat az idegenkezűséget nem állapította meg, amiben az is közrejátszott, hogy az asszony testére két héttel később előrehaladottan oszlott állapotban találtak rá.

B. Tamás a rendőrségen többször is részletesen elmondta, hogyan ölte meg a nőt, s azt is, hogy utána a holttestet az ágyra tette, lemeztelenítette és közösült vele. Az eljárás  végső szakaszában ez utóbbit cselekményét tagadta, ám a holttest helyszínelésekor rögzített adatok teljesen egybevágtak a B. Tamás által elmondottakkal, amit a férfi a helyszíni kihallgatásán is megismételt, és bemutatta, hogyan végzett, mit tett a nővel. Tettének indoka: féltékeny volt az apjára, rendkívül feldühítette a gondolat, hogy az élettársak ismét egymásra találnak, és ezt meg akarta akadályozni. B. Tamás egyébként  hozzátartozóinak is elmondta, hogy megölt egy nőt, de nem nevezte meg, hogy apja élettársát. Szavainak azonban nem adtak hitelt, különösen, miután az első vizsgálat az asszony halálában kizárta az idegenkezűséget.

A férfinál az igazságügyi szakértői vizsgálat személyiségzavart mutatott ki, de az elmeállapota nem volt kóros a bűncselekmények elkövetésekor, ezért büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!