Hírek

2016.12.09. 21:40

Megszépült utak - BM pályázat segített a felújításban

Türje - Az 1650 lakosú településen három utca burkolatát újították fel idén.

Hajdu Péter

A nemrég befejeződött munkák után tegnap történt meg a türjei Táncsics, Zrínyi és Béke utca ünnepélyes átadása, amelyen részt vett Manninger Jenő országgyűlési képviselő. A három utca összesen 800 méter hosszúságú útfelújítása 18 millió forintba került, amiből 15 millió forintot a Belügyminisztériumtól kaptak pályázati forrásként.

A három felújított utat a Táncsics utcában avatták fel a helyi iskolások műsorának kíséretével. Az átadást jelképező szalagot Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Nagy Ferenc László polgármester és Horváth Sebestyén, a kivitelező Horváth-Ép Kft. ügyvezetője vágta át.

A türjei iskola tanulói adtak műsort az felújított utcák ünnepélyes avatásán tegnap
Fotó: Katona Tibor

- Ez az esemény valóban ünnepség, mert mindenkinek külön örömet jelent, aki itt a környéken lakik. A településeink egyik legnagyobb problémája az úthálózat állapota. Nincs pénz minden út leaszfaltozására, ehhez szükség van segítségre. Miután uniós pénzt belterületi utakra nem szabad felhasználni, ezért marad a magyar forrás.

Szerencsére rendelkezünk pénzzel, bár korlátozott mértékben. Türjének gratulálok, mivel sikeresen pályázott és támogatást kapott. De az is fontos, hogy ki tudták egészíteni az önrésszel, aminek örülni lehet, és annak is, hogy még a nagy hidegek és a sár előtt sikerült befejezni a munkát - mondta Manninger Jenő.

A három utcában az évek során lekopott, eltöredezett az útfelület. A kivitelezők először kiegyenlítették az aszfalt egyenetlenségeit, szintbe emelték az aknafedlapokat, és végül kopóréteget kapott mindhárom utca burkolata, remélhetőleg időtálló módon. A csapadékvíz-elvezető árkok elkészítését a jövő évre tervezik.

- Sok kis utca van a faluban, 200-400 méter hosszúságúak. Ezek közül 15-20 nagyon rossz állapotú, most háromban már jó a helyzet. Évente 2-3 millió forintot tudunk csak az útjaink saját erős javítgatására költeni - mondta érdeklődésünkre Nagy Ferenc László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!