Hírek

2017.06.21. 16:14

Megújul a Mikes utcai ovi

Zalaegerszeg - Június elején megkezdődött a Mikes Kelemen utcai tagóvoda teljes felújítása. A városvezetők kedden bejárás során tekintették meg a folyamatban levő munkát.

Hajdu Péter

Balaicz Zoltán polgármester telmondta: a város önkormányzata a bölcsődék és óvodák fenntartójaként mindig fontosnak tartotta, hogy a jövő nemzedékét megfelelő körülmények között neveljék, hiszen ők jelentik majd Zalaegerszeg jövőjét. A polgármester közölte, hogy a TOP programon belül a lehetséges támogatást megadják az említett intézmények fejlesztéséhez.

Elmondta, hogy a Mikes úti óvodát összességében bruttó 72 millió forintból újítják fel. Bali Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy az óvoda 1962-ben épült régi szárnya, majd az 1972-ben épült újabb szárnya nagyobb felújításon még nem esett át. A TOP nyújtott lehetőséget a teljes rekonstrukcióra, amihez az önkormányzat 9,6 millió forintért elvégeztette az intézmény szennyvíz-rekonstrukcióját.

Az egyik csoportszobában beszélget Vigh László, Bischof Zoltán műszaki ellenőr, Balaicz Zoltán, Horváthné Ambrus Marianna és Bali Zoltán
Fotó: Katona Tibor

Vigh László országgyűlési képviselő a rendezvényen azt hangsúlyozta, aki óvodát újít fel, az a jövőre gondol.

Horváthné Ambrus Marianna, a belvárosi 1. számú óvoda, és Kovács Józsefné, a Mikes tagóvoda vezetője elmondták, a felújítással régi vágyuk teljesült. Május 23-tól a nyár elején még bejáró több mint negyven gyermeknek a Kis utcai óvodában biztosítottak helyet, hogy időben átadhassák az építési területet a kivitelezőknek. Szeptembertől pedig az újonnan beiratkozókkal együtt 104 kisgyereknek szeretnének helyet adni a felújított óvodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!