Hírek

2016.09.26. 17:30

Nagypáli önkormányzata újabb elismeréssel lett gazdagabb

Nagypáli - Huber Imre tájékoztatta lapunkat az észak-zalai település legújabb, a környezetszépítésben elért sikeréről.

Civil Tudósítónktól

Kecskeméten került sor augusztus 24-26. között a XXI. Országos Főépítészeti Konferenciára, melyen a szakmai programok mellett főépítészeket díjaztak, valamint kiosztották a Köztér megújítási Nívó- és Hild János-díjat is.

A szakmai konferencián mintegy 170 hazai szakember vett részt, a tanácskozás fő témái között hallhattak a résztvevők a szecesszió, az arányos fejlődés és az építészet jogi hátterének kérdéseiről. A jelen lévő szakmabeliek és érdeklődők többek között megismerhették a házigazda település, Kecskemét, az alföldi Bács-Kiskun megyeszékhely városfejlesztési helyzetét és a főépítész tevékenységét, továbbá megvitathatták a jogszabályi háttér napirenden lévő változásának várható következményeit.

A főépítészi konferencia másnapján került sor a díjátadó ceremóniára, melynek keretében András István balatonfüredi és Varga Csaba nagymarosi főépítész átvehette az Év Főépítésze Díjat, az Főépítészet Életmű Díját pedig idén a nyugdíjba vonuló Rátkai Csaba egri főépítésznek ítélték oda. Átadták továbbá az immár ötvenéves Magyar Urbanisztikai Társaság által kiírt pályázat elismeréseit is. Ennek eredményeképpen a köztér megújítási nívódíjat Újpest önkormányzata kapta, míg Szarvas önkormányzata dicséretben részesült. Településünk, Nagypáli ismét a közfigyelem központjába került, mivel a testület a Nagypáli önkormányzat köztérrendszer-megújítási pályázatát különdíjjal jutalmazta, a díjat a tanácskozáson Köcse Tibor polgármester vette át.

Mindezek mellett kiosztották a Hild János díjat is, a nagyvárosi kategóriában Józsefváros, a középvárosiban Kisújszállás, míg a kistelepülés kategóriában Tihany önkormányzata részesült.

A köztérrendszer megújítási pályázat különdíjat hozott Zalába




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!