Hírek

2015.07.29. 17:36

Megújult a 8-as

12,4 kilométert újítottak fel csaknem 4,1 milliárd forintból Vasvár és Körmend között.

Molnaszecsőd - A Vas megyei Molnaszecsődön szerdán tartott ünnepélyes avatáson V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: a 11,5 tonnás terhelést szolgáló burkolatmegerősítés, a települések bevezető szakaszainál kialakított forgalomcsillapító szigetek, az új autóbuszöblök és a kiépített közvilágítás mind a közlekedők biztonságát szolgálja.

Hozzátette, hogy a 8-as főút használata így nemcsak biztonságosabb, de kényelmesebb és hatékonyabb is lett. Az államtitkár - aki egyben a térség országgyűlési képviselője is - kifejtette: a főút már 70-80 évvel ezelőtt Magyarország legjelentősebb, egybefüggő betonútja volt, aminek alapja még ma is használatos. Az út mai jelentőségét pedig az is mutatja, hogy a Balaton megközelítése szempontjából a turisztikai, a Szentgotthárdtól Székesfehérvárig tartó szállítási útvonalat illetően pedig a gazdasági szerepe kiemelkedő - mutatott rá.

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) útfejlesztési igazgatója elmondta: a munkát 2014 tavaszán kezdte el és határidőre befejezte a kivitelező. A 11,5 tonnás burkolaterősítés során felújították a Rába folyó feletti hidat és a Mukucs-patakon átívelő felüljárót, s korszerűsítették a molnaszecsődi és a magyarszecsődi bekötőutak csomópontjait.

Rábahídvégen, Egyházashollóson, Molnaszecsődön és Magyarszecsődön a települések mindkét végén forgalomcsillapító szigeteket építettek, közvilágítást és sebességmérőket telepítettek, továbbá Rábahídvég és Egyházashollós között 200 méter hosszan hófogó sávot hoztak létre 15 ezer fagyal elültetésével részletezte a NIF igazgatója.

Az érintett útszakaszon naponta 5300 jármű közlekedik, amelynek 40 százaléka nehézgépjármű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!