Hírek

2016.09.29. 12:53

Megújult bölcsődék várják a gyerekeket Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A nyáron összesen 12 millió forintot fordított a város a négy megyeszékhelyi bölcsőde felújítására.

Magyar Hajnalka

A munkálatokról csütörtökön számoltak be a Tipegő Bölcsődében megrendezett ünnepségen. Elsőként Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék vezetője köszönte meg minden érintettnek a támogatást és a precíz munkát, kiemelve, hogy valamennyi feladatot helyi vállalkozások végezték el, közmegelégedésre. Pedig a munka feszes tempót diktált, hiszen az intézmények mindössze két hét nyári szünetet tartottak. A részletekből kiderült, hogy a Tipegő Bölcsődében nyílászárócsere zajlott (3,8 millió forint értékben), valamennyi csoportszobát kifestették (1 millió), a fürdőkben korszerűsítették a világítást (200 ezer). Az Űrhajós úti Bölcsődében árnyékolók cseréje (3 millió), a konyha kiszolgáló helyiségeinek felújítása (1,2 millió) és udvari térkőjavítás (1 millió) történt. A Napsugár úti Bölcsődében a hőközpontot korszerűsítették (300 ezer), a Cseperedő Bölcsődében a lépcsők korlátburkolatát cserélték (200 ezer), udvari játékok javítása, játszószoba felújítása (500 ezer) történt. Ezen túl minden helyszínen kisebb munkabiztonsági beavatkozásokat is elvégeztek. Böjte Sándor önkormányzati képviselő beszédében a közösségi terek szerepét domborította, melyek nívóját különös figyelemmel kell óvni és emelni, ha abban gyerekek cseperednek.

Pongráczné Németh Csilla, Béres Bernadett és Gruffné Pekk Katalin kisgyermeknevelő a kicsikkel játszik a Tipegő Bölcsődében. Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester az intézményfenntartói rendszer közelgő újabb változásáról szólva jelezte, 2017-től csak a bölcsődés és az óvodák maradnak önkormányzati fenntartásban. A város a gondoskodás jegyében közel félmilliárd forintot fordít a TOP program forrásaiból két azon bölcsődére, ahol ez a legindokoltabb. Ennek szellemében 2017-ben a Napsugár úti Bölcsőde teljes felújítása történhet meg 230 millió forintból, 2018-ban pedig a Cseperedő Bölcsőde komplett megújítása zajlik 220 millió forint ráfordításával. A munkálatok minőségi előrelépést jelentenek mindkét gyermekintézmény életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!