Hírek

2017.06.19. 12:00

Megünnepelték az összefogást

LETENYE - Köszönetnyilvánító emléktáblát avattak a Fáma Háza falán. Az avatóra azon az ünnepségen került sor, amit a Letenyéért Közéleti Egyesület szervezett abból az alkalomból, hogy az ingatlan most a szervezet birtokába került.

Horváth-Balogh Attila

A helyi népi, néprajzi, népművészeti értékek gyűjteményének helyet adó létesítményt 2011–ben nyitották meg a nagyközönség előtt pályázati, vállalkozói támogatás és rengeteg önkéntes munka segítségével. Azóta – egészen mostanáig – a magántulajdonban lévő ingatlant az egyesület használati szerződés alapján működtette, közben folyamatosan kereste a lehetőséget a vételár előteremtésére. Pályázati forrás nem volt, ezért adománygyűjtésbe fogott. Tavaly év végén tájékoztatóra hívták a helyi vállalkozókat, akiknek bemutatták, hogy a Fáma Házát miként szépítették, fejlesztették, s azt is, hogy milyen gazdag tartalommal töltötték meg az évek során.

Farkas Szilárd polgármester, Mikóné Farkas Ildikó képviselő és Ráczné Lánczok Zsuzsanna LKE-elnök, háttérben a leleplezésre váró emléktábla Fotó: A szerző

Az ismertető hatására egy hónap alatt összejött a vételár háromnegyede. A fennmaradó rész előteremtéséhez az önkormányzat sietett a civilek segítségére. A polgármester és több képviselő is hozzájárult adományával a sikerhez. A vállalkozói és az önkormányzati támogatásokat az LKE tagsága, pártoló tagsága egészítette ki, így idén létrejöhetett az adásvétel. Ezt ünnepelte meg a tagság, a támogatók, a városvezetés, valamint az LKE partnerszervezete, a murakeresztúri Közművelődési Egyesület, mely ajándékműsorral alapozta meg a hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!