Hírek

2015.11.04. 19:29

Megütötte a biztonsági őr, majdnem meghalt

Nagykanizsa – Életveszélyes sérülést okozott a kanizsai buszpályaudvar biztonsági őre, nemrég emeltek vádat a férfi ellen.

Arany Gábor

A vádiratba foglaltak szerint az 53 éves S. József  négy éve dolgozott a nagykanizsai autóbusz-állomáson személy- és vagyonőrként. Ez év március 10-én került konfliktusba egy férfival, aki némi italozás után – mivel lekéste a déli járatát – a buszállomáson töltötte az idejét, elfeküdt az egyik padon. A férfit a vagyonőr estefelé felszólította, hogy ne feküdjön ott, aminek ő eleget tett, felült, az őr pedig távozott. Háromnegyed tizenegy tájt tért vissza az őr és távozásra szólította fel a férfit, mondván, percek múlva bezárják a várótermet, erre a férfi elindult kifelé. S. József ekkor a forgalmi irodához ment, onnan visszatérve azonban még mindig a váróteremben találta a férfit, aki az újabb felszólításra már kiment a helyiségből, aminek ajtaját S. József bezárta. Ez után az őr elindult a taxik várakozóhelye felé, s ekkor meglátta, hogy újra felbukkant a férfi és a buszállomás irányában tart. A biztonsági őr ekkor feléje indult és felszólította, ne menjen vissza  a buszállomásra, amikor pedig egymással szembe kerültek, a karját felemelő és gesztikuláló férfi fejét az őr kétszer megütötte. Tette ezt olyan erővel, hogy a szerencsétlen ember hanyatt esett, feje védekezés nélkül csapódott a betonra. A férfi eszméletét veszítette, feje vérezni kezdett, ekkor S. József felültette, majd a közelben várakozó taxist megkérte, hívjon mentőt.

A sérült a kanizsai kórházba, majd a pécsi idegsebészeti klinikára került. Mint kiderült, egyebek mellett koponyacsonttörést, agyzúzódást, közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett. Életét csak az idejében érkezett szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte. a történtek alapján a személy- és vagyonőr ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség.

dr. Pirger Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!