Hírek

2017.08.07. 16:21

Megütötte a nevelő, mert nem hajtotta végre az utasítását

ZALAEGERSZEG Bántalmazta az intézetben élő fiút a nevelő, mert nem hajtotta végre az utasítását. A magáról megfeledkezett férfi ellen nemrég emelt vádat a járási ügyészség.

Arany Gábor

A vádiratban foglaltakat szerint K. Géza a megyeszékhely botfai városrészében található gyermekotthonban dolgozik nevelőként. Tavaly szeptember 14-én délután fejlesztő foglalkozást tartott az egyik csoportnak az étkezőben. A foglalkozáson részt vevő egyik kamasz az asztalnál rajzolgatott, épp a társáról készített karikatúrát. A nevelő azonban felszólította a fiút, hogy ehelyett inkább hozzon magának egy könyvet és olvasson. A fiatal azonban nem a polchoz lépett az olvasnivalóért, hanem átlépett a szomszédos konyhába, hogy az ott tartózkodó gyermekfelügyelőtől megkérdezze, megérkezett-e már az édesanyjától a várt gyógyszere. A nevelő sérelmezte ezt az engedetlenséget és a fiú után ment, kérdőre vonta: hol van itt a könyv, majd egyszer pofon ütötte.

A fiú ekkor közölte, hogy csak a gyógyszere után érdeklődve ment be a konyhába, de a nevelő letorkolta, hogy őt ez nem érdekli, és a gyerek kezéből kivette a rajzot, eltépte, összegyűrte, ledobta a földre, majd felszólította a fiút, hogy vegye fel a papírt. Ennek a kamasz eleget tett, majd amikor felegyenesedett, a nevelő még egyszer pofon ütötte, olyan erővel, amitől a fiú feje nekicsapódott a mikrohullámú sütő fali tartójának. könnyű sérülést okozva neki. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a nevelő ellen közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás, valamint testi sértés miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!