Hírek

2016.11.11. 18:48

Megütötte a rendőrt

Lenti - Sörrel öntötte le a rendőröket, egyiküket meg is ütötte az a 35 éves férfi, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádoltak meg a napokban.

Arany Gábor

A vádirat szerint ez év szeptember 9-én este hat órakor a rendőrség segítségét kérték Lenti-hegyről, mert egy erősen ittas férfi bántalmazta az élettársát. A kiérkező rendőrök intézkedtek a korábban már garázdaságért, hivatalos személy elleni erőszak miatt, ittas járművezetésért is elítélt 35 éves F. Norbert ellen. Az ott tartózkodók meghallgatása után a férfi előállításáról döntöttek és a pince előtt félmeztelenül álló F. Norbertet felszólították, hogy öltözzön fel, vegye magához az iratait, s bekísérték az épületbe. Az étkezőbe érve F. Norbert a hűtőszekrényből dobozos sört vett ki, meg akarta inni, de a rendőrök rászóltak, hogy nem fogyaszthat alkoholt az intézkedés miatt.

Ennek ellenére a férfi a szájához emelte a dobozt, amire a rendőrök megfogták a kezeit. Ekkor F. Norbert összeroppantotta a dobozt, amitől a sör nagy része ráfolyt, de jutott az egyenruhásokra is. Ellenszegülés miatt meg akarták bilincselni, de a férfi kiabált, szitkozódott, ellenállt és egyik kezét kirántotta a szorításból, majd ököllel az egyik rendőrt megütötte a jobb szemöldöke fölött, könnyű sérülést okozott neki. Kirántotta a másik kezét is, átlépett a szomszéd szobába, de ott már lenyugodott és hagyta magát megbilincselni.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolta meg az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, közölte dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!