Hírek

2017.02.10. 18:29

Megváltoztatta a világot: 500 éves a reformáció, erről szólnak a Kanizsai Esték is

Nagykanizsa – „Balgatagok azok a törvények, amelyek Isten jogát figyelmen kívül hagyván, csupán az emberekről gondoskodnak.”

Horváth-Balogh Attila

Például ezzel, a református egyházat megalapító Kálvin János Institutio című alapművében olvasható, ma is megszívlelendő idézettel találkozhatott a szemlélődő pénteken este a református templomban, ahol a 18. Kanizsai Esték előadássorozat első alkalmára került sor.

Hella Ferenc, Gulyásné Raksányi Olga és Steinbach József a Kálvin életét bemutató tárlat egy részlete előtt
Fotó: Szakony Attila

Az eseményen – mely egyben a reformáció 500 éves évfordulójához kapcsolódó nagykanizsai rendezvények nyitánya is volt – Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke tartott előadást A reformáció és Isten Igéje címmel. Ezt megelőzően Hella Ferenc, a házigazda református lelkész és Dénes Sándor polgármester köszöntötte a megjelenteket. Előbbi kiemelte: a reformáció az elmúlt 500 évben sok csodát adott a világnak, de mind közül a legfontosabb, hogy általa olvashatták, olvashatják anyanyelvükön a Szentírást, Isten Igéjét az emberek.

A polgármester pedig arra emlékeztetett: Luther Márton tanai elindítottak egy olyan folyamatot, ami a világ szellemiségét megváltoztatta és megújította.

Az esten kiállítás nyílt Gulyásné Raksányi Olga Kálvin János életét bemutató képeslapgyűjteményéből, melyet Balogh László presbiter ajánlott a közönség figyelmébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!