Megváltoztatta a világot: 500 éves a reformáció, erről szólnak a Kanizsai Esték is

2017. február 10., 19:26 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa – „Balgatagok azok a törvények, amelyek Isten jogát figyelmen kívül hagyván, csupán az emberekről gondoskodnak.”
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Például ezzel, a református egyházat megalapító Kálvin János Institutio című alapművében olvasható, ma is megszívlelendő idézettel találkozhatott a szemlélődő pénteken este a református templomban, ahol a 18. Kanizsai Esték előadássorozat első alkalmára került sor.

Hella Ferenc, Gulyásné Raksányi Olga és Steinbach József a Kálvin életét bemutató tárlat egy részlete előtt
Fotó: Szakony Attila

Az eseményen – mely egyben a reformáció 500 éves évfordulójához kapcsolódó nagykanizsai rendezvények nyitánya is volt – Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke tartott előadást A reformáció és Isten Igéje címmel. Ezt megelőzően Hella Ferenc, a házigazda református lelkész és Dénes Sándor polgármester köszöntötte a megjelenteket. Előbbi kiemelte: a reformáció az elmúlt 500 évben sok csodát adott a világnak, de mind közül a legfontosabb, hogy általa olvashatták, olvashatják anyanyelvükön a Szentírást, Isten Igéjét az emberek.

A polgármester pedig arra emlékeztetett: Luther Márton tanai elindítottak egy olyan folyamatot, ami a világ szellemiségét megváltoztatta és megújította.

Az esten kiállítás nyílt Gulyásné Raksányi Olga Kálvin János életét bemutató képeslapgyűjteményéből, melyet Balogh László presbiter ajánlott a közönség figyelmébe.

Horváth-Balogh Attila

2017. február 10., 19:26 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...