Hírek

2015.05.03. 07:55

Megverte élettársát a hajléktalan, de nem rabolt

Zalaegerszeg – Rablás helyett garázdaságban mondták ki másodfokon bűnösnek azt a férfit, aki ittasan támadt rá nőismerősére.

Arany Gábor

A hajléktalan G. József erősen ittasan 2013. május 30-án délután a nagykanizsai Rózsa utcában találkozott össze az ugyancsak ittas hajléktalan V. Erikával, akivel szóváltásba keveredett. A férfi a nőt hátulról meglökte, aki ettől elesett, mire G. József kétszer belerúgott. Ekkor a kezéből a táskája félig kinyílva a földre esett és a holmik kiszóródtak belőle. A férfi ekkor távozott a Hevesi utca felé. Látva a történteket egy szolgálaton kívüli rendőr lépett közbe, a férfit visszatartotta, ám eközben G. József fenyegetőzött, próbálta rendőrt megütni.

Az első fokon eljáró kanizsai járásbíróság G. Józsefet négy év börtönre ítélte rablás, valamint okirattal visszaélés, hivatalos személy elleni erőszak miatt. A másodfokú eljárásban azonban azt mondták ki, hogy nem történt rablás, mert a táska pontosan meg nem állapítható körülmények között került ki V. Erika kezéből. A nő 8 napon belül gyógyuló zúzott sérüléseket szenvedett, de a testi sértés miatt nem tett feljelentést.

Az egerszegi törvényszéken G. Józsefet garázdaság, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntett kísérlete miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett a részfelmentés, téves tényállás megállapítás miatt és új eljárás lefolytatása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!