Hírek

2016.10.15. 18:45

Megvilágosodás napja Lentiben

Lenti – Idén második alkalommal rendezte meg a Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Megvilágosodás napja elnevezésű rendezvényt. Az akció célja, hogy felhívják a kerékpárosok figyelmét a biztonságos közlekedésre és a láthatóság fontosságára.

Korosa Titanilla

A program keretében a bicikliseknek lehetőségük nyílt arra, hogy Lentiben két kerékpáros szaküzletben kedvezményesen vásárolhassanak biciklis kiegészítőket, kora este pedig egy demonstrációs kerékpározásra indultak el a résztvevők a városban.

Fotó: a szerző

Komláti Beatrix c.r. százados, baleset-megelőzési főelőadó az akció kapcsán elmondta: azt tapasztalják, hogy a város területén egyre többen használnak kerékpárt, ami olcsó és gyors közlekedési eszköz. Emellett a rendőrség adataiból az is kiderül, hogy emelkedik – országos szinten is – a kerékpáros balesetek száma. Emiatt fontos, hogy a biciklisek odafigyeljenek a szabályok betartására.

Idén kevesebben vettek részt Lentiben a rendezvényen, ami az esős idő számlájára írható, viszont visszatérő kerékpározók érkeztek a rendezvényre, mert tetszett nekik a tavalyi akció.

A demonstrációs biciklis kört követően a résztvevők különféle, a kerékpározáshoz hasznos ajándékokkal gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!