Hírek

2016.09.27. 12:42

Messzire vitték a jó zalai dödölle hírét

Nagyrécse – Dél-zalai csapat képviselte megyénket a hétvégén Nyíregyházán immár 4. alkalommal megrendezett Tirpákfesztiválon és Országos Gasztrocsatán.

Horváth-Balogh Attila

Utóbbira 6 régióból 22 csapat érkezett és száznál is több szakács készítette a csaknem 16 ezer adagnyi ételt. A dél-zalaiak – a csapat megyénken kívül Nagykanizsát is képviselte – természetesen, dödöllét készítettek.

A fesztivál jó hangulatban telt, jutott idő a szomszédolásra is: Bohn Ildikót, Balázs Jánosnét, Pölcz Jánosnét és Prikryl Józsefet (a kép jobb szélén) a debreceni csapattól meglátogatta Jacsik Tibor és Lukács Lívia is. Fotó: Zalai Hírlap

– A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) Zala megyei régióján belül Nagykanizsát és térségét képviseltük a gasztrocsatán – hallottuk Prikryl József Venesz-díjas mesterszakácstól, a csapat vezetőjétől, aki az MNGSZ zalai elnöke is. – A gárda fontos tagja volt két nagyrécsei asszony, akik régóta a dödöllekészítés mesterei: Pölcz Jánosné és Balázs Jánosné, a szakács szakmát én képviseltem, a cukrászt pedig Bohn Ildikó. A keszthelyi Burgonyakutatási Központ volt az együttműködő partnerünk, mint már évek óta, ha dödölléről van szó, hiszen ennek a sajátosan zalai ételnek a legfontosabb alapanyaga a jó minőségű burgonya. A gasztrocsata lényege, hogy a különböző tájegységekből érkezett csapatok megmutatják a többieknek szűkebb hazájuk jellegzetes ételeit. Mi a dödölle mellé szarvaspörköltet, erdei gombákat és házi süteményeket, például mákos kráflit, diós pogácsát, szilvalekváros papucsot szervíroztunk. Minden nagyon ízlett a vendégeinknek. A versenyen egy első díjat osztottak ki, ezt a szegedi versenyzők vitték el kiváló halászlevükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!