Hírek

2017.05.23. 18:15

Mi így együtt összetartozunk

Egervár - A Zalai Hírlap és kiadója, a PLT 2017 tavaszán hirdette meg a zalai kistelepüléseknek bemutatkozási lehetőséget kínáló Összetartozunk kampányt.

Arany Horváth Zsuzsa

A falvak egy-egy számukra fontos közösségi eseményről küldhettek rövid képes tudósítást. Az üzeneteket áprilisban megjelentettük a Zalai Hírlapban és a zaol.hu online felületen, majd szavazást indítottunk olvasóink körében. A közönség a legszebbnek, legérdekesebbnek ítélt közösségi pillanatra voksolhatott.

A nyereményeket is úgy állítottuk össze, hogy a helyi közösségek javát szolgálják. Az összesen 17 588 szavazatot hozó voksolás után az átadási ceremóniát kedden tartottuk az egervári várkastély történelmi hangulatú udvarán. A polgármestereket és közéleti vezetőket Horváth A. Attila főszerkesztő köszöntötte.

Az Összetartozunk akciónk ünnepélyes zárórendezvényén részt vett Manninger Jenő és Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke. Mindnyájan üdvözölték a kiadó és a lap megyénk iránti elkötelezettségét, összetartó erejét, s a települési polgármesterek munkáját is elismerő szavakkal illették. Az országos fejlesztési folyamatok előkészítésében, a döntésekben részt vevők képet adtak a jelenlegi regionális pályázatokról, melyek a kistelepülések számára is fejlődést biztosíthatnak.

Kiadónk ügyvezető igazgatója, Kázmér Judit beszédében a települési aktivitásra, a nagylelkű zalai emberekre hívta fel a figyelmet, jelezve, a közös siker folytatásra kötelezi a PLT-t és a Zalai Hírlapot. A 37 település részvételével zajló bemutatkozó kampány eredményét ezután Horváth A. Attila ismertette. A fődíjat, az 1 millió forint értékű vásárlási utalványt, amely közösséget szolgáló célokra használható fel, 5043 szavazatot gyűjtve Egervár nyerte el. A díjat Gyerkó Gábor polgármester vette át Kázmér Judittól. A díjjal jár a falu értékeinek bemutatásához 50 darab profi minőségű fotó elkészítése és azok utómunkálata.

Az online szavazatok alapján odaítélt különdíjat (a falu értékeinek bemutatásához 30 darab profi minőségű fotó elkészítése és utómunkálata) Becsvölgye kaphatta meg. A település összesen 1611 szavazatot kapott. A díjat Bicsák Richárd polgármester és Magai Ágota, a becsvölgyei civil szervezetek vezetője vette át.

Gazdára talált a PLT-különdíja, amelyet a lapcsoport újságíróinak legjobban tetsző pályamű nyerhetett el. A PLT különdíjként a településen található összes háztartásnak eljuttatja sikeres receptkönyveinek egyikét. Ez a díj 30 darab profi fotó készítésével egészül ki. A díjat Csesztreg község vehette át, ők összesen 2486 szavazatot kaptak olvasóinktól. A díjat Czupi Magdolna polgármester és Bécs Tibor alpolgármester vette át.

A beérkezett pályamunkákról is szóltunk a zárórendezvényen: a zalai falvak a híven őrzött hagyományos és az új közösségi programokkal bizonyítják, igyekeznek emlékezetes pillanatokat átélni. Egyre több településen találunk speciális rendezvényeket, amelyek lassan igazi védjegyükké válnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!