Hírek

2016.05.29. 13:07

XII. Kárpát-medencei Csengey Dénes Vers- és Prózamondó Verseny: Micsinai a legjobb

Nagykanizsa – Kanizsai siker született a Medgyaszay Házban szombaton megrendezett XII. Kárpát-medencei Csengey Dénes Vers- és Prózamondó Verseny döntőjében.

Horváth-Balogh Attila

A nagy hagyományokkal bíró, hazánk legrangosabb versmondó találkozójának számító seregszemlére közel 40 versenyző nevezett hazánkból és a határon túli magyarlakta területekről. Kovácsné Mikola Mária, a szervező Kanizsai Kulturális Központ igazgatója elmondta: a verseny legfontosabb célja az amatőr versmondó mozgalom életben tartása, illetve a Kárpát-medencei magyarság tehetséges versmondóinak felkutatása.

A szépkorúak kategóriájában Révész Erzsébet, a felnőttek közt Domány Zoltán, míg az ifjúsági kategóriában a „mi fiunk", a nagykanizsai Micsinai Dominik érdemelte ki az első helyezést. Utóbbi a verseny abszolút győztese is lett a dr. Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, főrendezője, Juhász Judit, a Magyar Művészeti Akadémia szóvivője, Lengyák István, a Magyar Kultúra Lovagja, Schmidt István Radnóti-díjas rendező (a verseny szellemi atyja), és Horváth István, Radnóti-díjas versmondó alkotta zsűri döntése alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!