Hírek

2016.08.19. 10:22

Miért vágták ki a landorhegyi meggyfákat?

A közösségi hálón is könnyen találkozhatott az ember olyan bejegyzésekkel, melyek Zalaegerszeg landorhegyi utcájában történő fakivágások jogosságát firtatták.

Mikó-Baráth György

A helyzet komolyságát jelzi, hogy lapunkhoz, sőt a polgármesteri hivatalhoz is érkezett ez ügyben lakossági megkeresés. Ennek tudatában felvettük a kapcsolatot az önkormányzattal, és a követkő választ kaptuk.

„Lakossági bejelentések alapján a társasház előtt lévő fasort a helyszínen megvizsgáltam, és megállapítást nyert, hogy a fasort alkotó kései meggyfák közül, több faegyed törzse megdőlt, korhadt volt, egyes faegyedek teljesen elszáradtak. A fadőlés, és faág leszakadás által okozandó balesetek, és károkozások elkerülése érdekében a sérült, elszáradt fák kivágását a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya elvégeztette. A kivágott fák pótlása 6 db méretes korai juhar facsemetével 2016. december végéig megtörténik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!