Hírek

2017.05.21. 12:25

Miklósfa lekörözte vendéglátóit a kvízen

Liszó - A helyi erők bíztak korábbi sikerükben, ám a szomszédos településről érkezett csapat, akik vitaminnal és elmepallérozással gyúrtak a szombati párbajra, nem várt meglepetést okoztak.

Szabó Zsófi

Nem feledték el a miklósfaiak, hogy az őszi, (természetesen) baráti hangulatban zajló műveltségi vetélkedőn a liszóiak aratták le a babérokat.

– Most rajtunk a sor, nekünk kell nyerni – summázta a Püschl-Németh Zsófia, a miklósfai négyfős csapat szószólója, aki elárulta: nem fecsérelték el az elmúlt hónapokat, hanem bújták a különböző könyveket, így tréningezték az agyukat az egyik tévé műsor mintára megrendezett megmérettetésen.

A felkészülést – mint a fiatalasszony elárulta – nem csak az enciklopédiák, a kellő vitaminbevitel is segítette. No, meg a hátszél, ugyanis a piros pólóba öltözött miklósfaiak szintén népes segítőtábort vittek magukkal. Ebben a zöld mezes liszóiak sem maradtak le. Nem csak a falu ifjabb keménymagja állt a hátuk mögött. A négy tagú csapatuk is ötre bővült, mivel az egyik versenyző kisbabával a pocakjában vetélkedett. Azon a „rangadón”, ahol voltak fogas kérdések. Az ország földrajzára, történelmére vonatkozó feladványokba néhol beletört a csapatok „bicskája”. A vaktérkép, ahol városokat is be kellett tájolni, nem kevés morfondírozást okozott a két gárdának.

A több órás vetélkedőből végül Miklósfa került ki győztesen. A liszóiak, akik a kudarcot jókora adag zsíros kenyérrel emésztették meg, annyit azért csendesen megjegyeztek: a következő meccs az övék lesz...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!