Hírek

2014.09.16. 15:30

Mikor lesz tiszta víz a göcseji faluban?

Pálfiszeg - Hosszabb ideje zavaros az ivóvíz a faluban. Meddig tart még ez az állapot, és miért csak egy lajtos kocsival visz vizet a településre a szolgáltató?

Hajdu Péter

Az előbbiekkel foglalható össze az egyik helybeli lakos panasza, aki megkereste ez ügyben szerkesztőségünket.

A szolgáltatóhoz, a Zalavíz Zrt.-hez továbbítottuk a kérdést, ahol Lehocsinszky Róbert üzemeltetési egységirányító válaszolt érdeklődésünkre.

– Jelenleg ivóvízminőség javító projekt zajlik a faluban. Folyamatos munkálatok folynak ennek megvalósítására Pálfiszegen, aminek állomásairól folyamatosan tájékoztatjuk a polgármestert, illetve a lakosságot. Ekkora beruházás alatt előfordulhat, hogy vannak az ivóvíz minőségével kapcsolatosan felmerülő problémák. Ma például megcsapoló cseréket hajtott végre a kivitelező, ami azt jelenti, hogy az ivóvíz gerincvezetékre történő régi, elavult rákötések cseréjét végezték a kollégáink. Türelmet kérünk a lakosságtól, mert addig, amíg ez a program tart, addig előfordulhat, hogy elszíneződik az ivóvíz. Amikor leürítünk bizonyos vezetékszakaszokat, felkavarodik a rendszer, és miután végeztünk a munkával, hiába öblítenek a kollégák, a legnagyobb jószándék mellett is előfordulhat, hogy felkavarodik a rendszer, és ez a víz bejut a fogyasztóhoz is – válaszolta az egységirányító szakember, hozzátéve, hogy amikor vízszünettel jár a munka, lajtos kocsiról biztosítják az ivóvizet.

Az alvállalkozó dolgozói, Görcsi Ernő és Ódor Gyula gépkezelő az előző napi vízbekötések munkaárkait temetik be. Fotó: Katona Tibor

A Zalavíz ellátási területén zajló ivóvízminőség javító, nettó 4,3 milliárd forint összegű projekt kivitelezési munkái 2014. márciusában kezdődtek, a befejezését 2015. júniusra tervezték. Hozzátette, ezen belül Pálfiszegen valószínűleg még ebben az évben befejeződnek a munkák.

A fővállalkozó Szabadics Zrt.-nél is érdeklődtünk, hogy meddig kell a lakosságnak vízszünetekre, az azzal járó kellemetlenségekre számítani.

Horváth Szabolcs, a részvénytársaság ivóvíz üzletág igazgatója elmondta, a faluban körülbelül egy hete kezdték a munkát, az elején vannak.

– Pálfiszegen négy alkalommal van szükség a munkák során tervezett vízszünet közbaiktatására, és ezt remélhetőleg tartani is tudjuk. Az időjárás miatt nehéz pontosan behatárolni a dátumokat. Amit a munkák jelenlegi állása szerint október végére végig érünk a falun a tervezett négy vízszünettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!