Hírek

2015.06.23. 15:23

Milliókat értek a csaló meséi

Zalaegerszeg - Milliókat érő ásványvízkút, titkos kapcsolatok révén beszerezhető híváslisták, olasz vendégek, pénzes ingatlanvevők, svájci üzleti érdekeltségek - néhány azokból az állításokból, amelyek segítségével közel két és fél millió forintot csalt ki a most hatvanéves V. István József.

Arany Gábor

A férfit több rendbeli folytatólagosan elkövetett csalás miatt az egerszegi törvényszéken kedden jogerősen két és fél börtönre ítélték. A többször elítélt, nyolc osztályt végzett siófoki férfi 2012. március elején feltételesen szabadult előző szabadságvesztés büntetéséből. Zamárdiban húzta meg magát orvosnő ismerősénél, és az ő közvetítésével került kapcsolatba azzal a válófélben lévő orvossal is, aki segítségét kérte, hogy felesége telefonjának híváslistájához hozzájusson. V. István József elhallgatta rovott múltját, azzal kérkedett, hogy a katonai elhárításnál dolgozott, és tud segíteni. Az adatok megszerzése érdekében 1200 eurót vett át az orvostól 2012. augusztus utolsó napján. Szűk egy héttel később azzal kereste az orvost, hogy kétmillió forintra lenne szüksége, mert svájci vevőnek adna el értékes telket, ásványvízkúttal együtt. Ennyit nem, de 450 ezer forintot kapott. A tartozásából csak 65 ezer forintot fizetett meg és a híváslistát se prezentálta, arra módja se lett volna.

Más alkalommal, szintén 2012 nyarán, ingatlanközvetítői kapcsolatait fitogtatta ismerősének, aki kehidakustányi házát adta volna el. V. István József az általa felhajtott gazdag, orosz vevőjelölt elszállásolásnak költségeire 50 ezer forintot kért, és az ennek megfizetéstől húzódozó eladót azzal riogatta, másik ingatlanhoz viszi a kuncsaftot. Az érv hatott a pénzt megkapta, de üzlet nem köttetett, mert a vevő nem létezett.

Zalakaroson az év szeptemberében régi ismerősét verte át. Azt állította, hogy megvenné tőle az eladásra kínált ingatlanát. Ezt követően pillanatnyi pénzzavarára hivatkozva kért kölcsön, és kapott 510 eurót. Hasonló koreográfiával dolgozott, amikor Siófokon egy szállás minden helyét kibérelte, mondván olasz vendégei érkeznek. Ezt követően az autójához ment, hogy a foglaláshoz szükséges pénzt magához vegye. Ekkor jött a színjáték és mese a vendégeknél maradt pénzes táskáról, ami okot adott a kölcsönkérésre. A trükk működött, 40 ezer forinthoz jutott. Nem egy áldozatát több alkalommal is becsapta. Fakereskedésről, vagy svájci üzleti kapcsolatokról szóló történetekkel jutott kisebb nagyobb összeghez, volt akitől nyolc hónap alatt 16 esetben kért kölcsön, összesen közel 1,4 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!