Hírek

2016.06.08. 18:36

Milliókat vittek el - Nyolc helyre törtek be

Keszthelyen és térségében törtek be főleg külföldi tulajdonú ingatlanokba azok a férfiak, akiknek előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészség.

Arany Gábor

A 30-46 éves keszthelyi és zalaegerszegi férfiakból álló társaság tagjai egyedül, illetve másod-harmadmagukban törtek be nyolc helyre tavaly október végétől idén május végéig. Általában nappal keresték fel a jellemzően külföldiek birtokában lévő ingatlanokat, és az ajtó vagy az ablak befeszítésével jutottak be.

Keszthelyen október 26-án a Toldi utcából 37 millió forint értéket rejtő széfet vitt magával az akkor egyedül dolgozó egyik gyanúsított. Zalacsányban november 11-én két apartmanban jártak, egymillió forintnál több kárt okoztak. Cserszegtomajon két családi házba törtek be, és közel nyolcmillió forint értékhez jutottak. Balatongyörökről félmilliós, május 28-án Kehidakustányról másfél milliós zsákmánnyal távoztak.

A betörők közül négyet hétfőn fogtak el a rendőrök, ötödik társuk szökésben van.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a keszthelyi járási ügyészség előzetes letartóztatásukat indítványozta. Az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója szerdán este egy személyre háziőrizetet, a többiekre pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!