Hírek

2013.05.22. 13:30

Milliós értékű ápolási eszközöket kapott a kórház

Címkék#Kórház

Nagykanizsa - Közel két millió forint értékben adományozott ápolási eszközöket és különféle gyógyászati segédeszközöket szerdán a Zala Megyei Cigány Civil Szervezet a Kanizsai Dorottya Kórháznak.

A civil szervezet adományát Szlávecz Lászlóné, a kórház gazdasági igazgatója (jobbról) és Péter Zsuzsanna ápolási igazgató vették át  Szolnok Ferenc elnöktől

Mint azt a szerdai átadáson Szolnok Ferenc, a civil szervezet elnöke elmondta: körülbelül két és fél  éve szoros kapcsolatot ápolnak a bécsi székhelyű   Wolkshilfe Szervezettel, mely rendszeresen  gyűjt adományokat, köztük egészségügyi, illetve  gyógyászati eszközöket is.

- Ezekből az adományokból a mi szervezetünk is  rendszeresen kap, így nem csak most, hanem a jövőben is segítségére tudunk lenni a kanizsai kórháznak - mondta Szolnok Ferenc.

A szállítmány  egyébként kötszereket, rugalmas pólyákat, pelenkákat, műtéti izoláló szetteket, s egy    betegágyat is tartalmazott.

- Minden adományt örömmel fogadunk, hiszen ezen  ápolási eszközöket  nem kell megvásárolni, így  a megmaradt pénzen egyéb eszközöket tudunk beszerezni - mondta dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgatója, aki hozzátette: havonta körülbelül 10-20 millió forint értékben vásárolnak ápolási felszereléseket, ami tetemes összeget jelent.

- A kórházi betegágyra is nagy szükség van, hiszen  leselejtezhetünk olyan ágyakat, melyek már nem felelnek meg a kor követelményeinek. Szóval örömmel fogadtuk a felajánlást és azon leszünk, hogy a későbbiekben is ápoljuk ezt a kapcsolatot a civil szervezettel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!