Hírek

2016.05.05. 12:30

Milyen országot akar?

Zalaegerszeg -A Civil Összefogás szervezete meghívására csütörtökön fórumot tartott dr. Boros Imre közgazdász és Bayer Zsolt újságíró.

Arany Horváth Zsuzsa

 

Előtte sajtótájékoztatón (melyen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester) a menekültügy kapcsán mindkét vendég szólt arról az Európai Bizottság (EB) által beterjesztett javaslatról, amely szerint az az ország, amely nem szeretne menekülteket befogadni, megválthatja fejenként 250 ezer euróval ezt a feladatot. A tájékoztatón erős kritikával illették a tervezetet, úgy látják, ez büntető adó, ráadásul a kialakult helyzetben akár az Európai Unió felbomlásának kezdetét is jelentheti. A szónokok azt hangsúlyozták, az EU és az EB nem adhat ultimátumot nemzetállamoknak, melyeket demokratikusan megválasztott kormányok vezetnek. A 27 tagállam közül hét már jelezte, nem ért egyet a befogadás politikájával, szisztémájával. Magyarországon népszavazást szeretnének tartani a bevándorlási kvóta ellen, s ezáltal kiderül, milyen országot akar a többség. Az esetleges török vízummentesség kapcsán is aggodalmakat fogalmaztak meg a fórum vendégei. Attól tartanak, 20 millió kurd jönne el, mert nem kapnak autonómiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!