Hírek

2017.06.11. 11:10

Minden akadályt leküzdenek ők is - Gyermeknap az esélyegyenlőség jegyében

Az esélyegyenlőség jegyében rendeztek gyermeknapot szombaton a keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában.

Horváth-Balogh Attila

Az Egyenlőség Gyereknapra Keszthelyen kívül még Miskolcon és Pogányon került sor. A zalai rendezvény fölött védnökséget vállalt dr. Márfi Gyula veszprémi érsek és Manninger Jenő, a Fidesz megyei választmányának elnöke.

Őry Gábor és Manninger Jenő a rendezvényen, a háttérben a kerékpáros tanpálya és kis versenyzője

– Azt gondolom, hogy a megyében számos fontos ügy van, de a fogyatékkal élő gyerekek segítése, az, hogy ők is úgy érezzék: teljes értékű tagjai a társadalomnak, különösen nagy hangsúlyt érdemel – bocsátotta előre a képviselő. – Ebből fakadóan minden olyan rendezvény, amely ezt a célt tűzi ki maga elé, maximálisan támogatandó. Itt ügyességi és sportjátékokban vesznek részt a gyerekek, s az, hogy minden akadályt éppúgy le tudnak küzdeni, mint egészséges társaik, hihetetlen mértékben javít az önértékelésükön.

Őry Gábor, a házigazda iskola igazgatója elmondta: a rendezvény ötletével a miskolci Swimming Pentathlon Club nevű egyesület kereste meg őket.

– Az volt a kérdésük, hogy tudnánk-e helyet biztosítani a „Minden nap gyereknap!" című rendezvényüknek, mi pedig abból a megfontolásból, hogy számunkra fontosak azok a gyerekek is, akik nem teljesen egészségesek, természetesen, rögtön igent mondtunk – hallottuk Őry Gábortól. – Azt gondoljuk ugyanis, mindenkinek joga van a teljes emberi méltósághoz, függetlenül attól, hogy egészséges-e, vagy sem.

Fotók: Szakony Attila

Az intézmény igazgatója hozzátette: az egész járásból érkeztek diákok a gyereknapra, körülbelül 200 fő. Kiemelte, nagy örömükre szolgált, hogy a személyes meghívást követően a  Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény számos tanulóval képviseltette magát.  A nap folyamán egyébként több program közül választhattak a nebulók, volt akadályfutás, kötélhúzás, távol- és célbadobó verseny, s bepillantást nyerhettek a kutyák (köztük az őrző-védő és robbanószer-kereső ebek) világába is. Mindezen túl arcfestés, lufihajtogatás, logikai játékok, kerékpáros tanpálya és különféle kreatív tevékenységek várták a gyermeknap kis vendégeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!