Hírek

2017.08.14. 13:12

Minden egység elérhető lesz egy kapun át

NAGYKANIZSA - A tanév kezdetére elkészül a piarista iskola új, komplex főbejárata. A beruházás már régóta aktuális volt – tudtuk meg Nyeste Páltól, a Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon, Boldog Donáti Celesztina Óvoda igazgatójától.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Gergely Szilárd

– Gyakorlatilag ez már egy négy éve tervezett beruházás – bocsátotta előre az igazgató atya. – Amikor az ökollégium-projektünk megvalósult, a beruházás egyik eleme érintette a korábbi portahelyiséget is, amit emiatt akkor meg kellett szüntetnünk. Mióta a Sugár utca felőli portánk megszűnt, lényegében azóta volt problémánk az elhelyezésével, ideiglenes megoldások születtek – folytatta Nyeste Pál igazgató atya. – De jóval korábban is tervezték már egy új porta kialakítását, amely finanszírozási okok miatt nem valósulhatott meg. Az eredeti elképzelés szerint a Sugár utcai oldalon maradt volna a porta, de nem az épületben elhelyezve, mint ahogy volt az éveken át, hanem a nagykapunál. Ez azonban több akadályba is ütközött, telekegyesítésre is szükség lett volna, ráadásul a bekerülési költség sem volt mondható éppen optimálisnak. Így került végül a Királyi Pál utca felőli oldalra, ahonnét az évek alatt kampusz-jellegűvé fejlődött intézményünk összes egysége, így az óvoda, az általános iskola, a gimnázium illetve a diákotthon is elérhető és nem kell az egyiken keresztülgyalogolni ahhoz, hogy elérjük a másikat.

Az igazgató atya azt is elmondta: a központi bejárat kialakítását a piarista rend tartományfőnöksége finanszírozza és a kivitelezés a tanév kezdetére, szeptember elsejére lezárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!