Hírek

2016.06.03. 14:31

Minimalizálnák a károkat

Letenye – A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a május 23-ai letenyei felhőszakadás miatt helyszíni szemlét és ellenőrzést rendelt el.

Mirkó Imre

Az akkori heves esőzés következtében a mezőgazdasági területekről sár mosódott a település közútjaira, gazdálkodó szervezetek és magánszemélyek ingatlanjaira, több milliós kárt okozva. A Zala Megyei Védelmi Bizottság határozata értelmében, a tényállás tisztázása érdekében kezdődött meg a csütörtöki szemle.

Fotó: Mirkó Imre

Az ellenőrzésen jelen voltak a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi, Növény- és Talajvédelmi osztályainak, a Magyar Közút, a Letenyei Járási Védelmi Bizottság, Letenye város és a helyi Kossuth Mg. Kft. képviselői. Farkas Szilárd, a város polgármestere az egyeztetésre meghívott egy vízmérnököt is, aki az érintett területek komplex terveit, vízrendezését tervezi meg. A város déli részén egyébként tavaly a vízügyi igazgatósággal közösen az árkolások az önkormányzat részéről megtörténtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!