Hírek

2015.04.27. 16:29

Miniszteri elismerés a bátor lenti tűzoltónak

Lenti - Bátorságért Érdemjel kitüntetést kapott az a lenti tűzoltó, aki a 2015. február 21-én este Bagladon, egy 300 négyzetméteres épületben keletkezett tűznél tanúsított elismerésre méltó helytállást.

Arany Gábor

A sűrű füsttel teli, garázst, nyári konyhát, asztalosműhelyt és több tároló helyiséget magába foglaló, lángoló épületből Erdélyi Péter Gábor tűzoltó törzszászlós gázpalackot hozott ki. Nem sokkal később a födém leszakadt. Ez után a felhevült gázpalackot folyamatosan hűtötték, így a robbanást elkerülték, ezzel súlyos sérüléseket, károkat akadályoztak meg.

Erdélyi Péter Gábor (j) Pintér Sándortól vette át a kitüntetést. Fotó: ZMKI

Csütörtökön a Belügyminisztériumban ünnepségen emlékeztek meg Szent Flóriánról, a tüzes mesterségek, valamint Szent Györgyről, a rendőrök védőszentjéről. Ez alkalomból a tárca vezetője, dr. Pintér Sándor több elismerést adott át. Erdélyi Péter Gábor, a lenti hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője a Bátorságért Érdemjelet vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!