Hírek

2017.05.26. 15:08

Vastalanítja a vizet a modern szűrőberendezés

Kerecseny - Modern vas- és mangántalanító szűrőberendezés került a helyi vízmű telepre, aminek köszönhetően jelentősen javult az ivóvíz minősége a dél-zalai településen és a szomszédos Orosztonyban.

Pásztor András

A 3 millió forintos berendezés pénteki avatásán Kassai Zoltán, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója elismerte: az ivóvíz minősége miatt sokszor panaszkodtak a környékbeliek, ám a vállalat sem pályázati, sem pedig saját forrásból nem tudta finanszírozni a fejlesztést.

– Manninger Jenő országgyűlési képviselő viszont nem hagyta annyiban ezt az ügyet, s felkutatott egy szponzort – említette Réti Alfréd polgármester, aki hozzátette: a modern szűrőberendezést a Hidrofilt Kft. ajánlotta fel, amit ezúton is köszönnek.

Az avatást követően a vastalanító berendezést közelről is megtekintették. Szőllősi Tiborné polgármester (balról), Réti Alfréd polgármester, Borsos Krisztina, a Hidrofilt Kft. vezetője, Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Kassai Zoltán, a Vízmű elnök-vezérigazgatója
Fotó: Gergely Szilárd

– A környéken élők gyakran panaszkodtak nekünk polgármestereknek, hogy ihatatlan, rozsdás a víz és, hogy a bojlereket is egy-két havonta tisztítani kell, de reméljük ez már a múlt ködébe veszik – fogalmazott Szőllősi Tiborné, Orosztony polgármestere, aki szintén köszönetét fejezte ki az adományozó cégnek és a térség parlamenti képviselőjének.

– A fejlesztéshez próbáltunk először pályázati, majd kormányzati forrást találni, de nem jártunk sikerrel, így más megoldáshoz kellett folyamodni – utalt a szponzorációra Manninger Jenő országgyűlési képviselő, aki jelezte: reményei szerint a két település szennyvízelvezetésének kérdésében is sikerül előre lépni. – A tervek már készülőben vannak, s talán pár éven belül felavathatjuk a szennyvízhálózatot is – hangsúlyozta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!