Hírek

2016.09.28. 11:46

Modern vállalkozások - 3000 cég a programban

Modern vállalkozások nem léteznek digitális technika nélkül. A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számos kimutatás szerint jelentős lemaradásban vannak a digitális technika terén.

Hajdu Péter

Ezen kíván segíteni a kormány támogatásával indított Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan projekt.Ennek keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásában indított programsorozat 127. állomásaként tartották meg a megyeszékhelyen, az Arany Bárány télikertjében a digitális technikákat népszerűsítő, segítő programot. Mint elhangzott, a projekt keretében 3000 kis- és középvállalkozás számára adnak a szervezők információs és egyéb lehetőségeket a korszerű digitális technikák használatára.

A rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte az érdeklődőket, s beszámolt a zalai megyeszékhely fejlesztési terveiről, kiemelve a számítástechnikával, s azzal együtt a turisztikával kapcsolatos terveket. Szólt a városban tervezett 40 milliárdos beruházást feltételező járműipari tesztpálya tervéről is. Dr. Szabó Antal, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke köszöntőjében többek között elmondta, a program célja az is, hogy a vállalkozások vezetői felismerjék a magasabb szintű digitalizáció nyújtotta előnyöket.

Szijártó Zoltán a digitális fejlődés három szegmenséről beszélt
Fotó: Pezzetta Umberto

Ennek érdekében megvizsgálják a vállalkozások informatikai felkészültségét, és segítséget nyújtanak az informatikai fejlesztések stratégiájának kidolgozásában.A digitalizáció jelentőségéről tartott előadást Szijártó Zoltán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnöke. A szakember szólt arról a kormányzati célról, miszerint 2018. végére minden címre elérhetővé kell tenni az országban a legalább 30 megabites sávszélességű számítástechnikai hálózatot.

Előadásában a digitalizáció fejlettségét meghatározó három szegmens helyzetéről beszélt, a digitális infrastruktúra és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztéséről, illetve arról, hogy mindennek hasznosításához egy kellő ismeretekkel rendelkező  felhasználói körnek kell léteznie.Érdekes színfoltja volt a programnak a magyar vízilabda sport bevonása a témába, dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével folytatott beszélgetés során.

Ő kérdésekre válaszolva érdekes személyes élményeit felidézve beszélt arról, hogy ma már milyen fontos szerepe van a digitális technikának az edzésekben, a mérkőzésekre való taktikai felkészülésben.A program résztvevői tájékoztatást kaptak a fejlesztések pályázati lehetőségeiről, s a helyszínen digitális workshop is segítette őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!