Hírek

2016.12.09. 15:38

Most a vasutasok nyújtották a karjukat

Nagykanizsa – A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház volt a X. Országos Vasutas Véradónap egyik helyszíne a 14 közül tegnap.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Kámánné Szép Terézia, az intézmény igazgatója elmondta: a MÁV Zrt. vállalatai, a VOKE-intézmények és a Magyar Vöröskereszt immár 10. éve, hogy az ország számos pontján megrendezik az adventi időszakban a vasutas dolgozók véradását.

Azt már Dömötör Balázstól, Nagykanizsa területi véradószervezőtől hallottuk, hogy szerencsére, ebben az időszakban nem merül fel a vérhiány problémaköre, adventben könnyebb mozdítani az embereket. Azt is jelezte: most nem csak a vasutas dolgozókat, hanem a Csengery utca környékén élő véradókat is hívták.

Képünkön Salamon Dóra asszisztál Mutter Attila (elöl) és Szabó Attila 56-szoros véradó véradásához Fotó: Szakony Attila

– A mai nap egyfajta főpróbája a jövő heti nagykanizsai adventi véradóhétnek, amikor a város számára szükséges vérmennyiséget gyűjtjük – tette hozzá. – Hétfőn és kedden 12-től 16 óráig, szerdán és csütörtökön 14 és 18, pénteken pedig 11 és 14 óra között várjuk a Sugár utca 28. alatt található területi központunkban a segíteni vágyókat.

Az egyik véradótól, Mutter Attilától megtudtuk: összebeszéltek a kollégákkal és többen jöttek el vért adni. Mert tudják: ma neked, de holnap lehet, hogy nekem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!