Hírek

2016.11.17. 19:40

Az állatok életét állították a középpontba - Rajzverseny az Ady iskolában

Megyei rajz- és festészeti versenyt rendeztek 7-8. osztályos diákoknak az Ady iskola falai közt.

Nagy Katinka

A viadalról a zsűri elnökét, Tánczos György festőművészt kérdeztük.

- Közel tíz évre vezethető vissza ennek a versenynek a hagyománya - kezdte. - Szerettük volna az iskolai megmérettetést kiterjeszteni, és megyei jellegű pályázaton megméretni a gyerekek tudását. Az eredmények és az elkészült munkák jól mutatják, hogy nagyon felkészült, ügyes szemléletű fiatalok vannak szerte a megyében. Minden évben más tematikát hirdetünk meg, a választásunk ezúttal az állatokra esett. A rajzoknál a komponálási készségre, a technika biztos használatára, ceruza esetében a tónusozásra és kontúrozásra fektettük a hangsúlyt; míg a festészetnél a megfelelő technika helyes alkalmazására, az akvarelnél a megfelelő foltszemléletre és kihagyásokra, illetve nem utolsósorban a színek megfelelő és helyes használatára figyeltünk.

A verseny díjazottjai. Balról, első sor: Hegedűs Luca, Boráros Laura, Bakos Eszter. Hátul: Kulcsár Dóra, Vizler Anna, Horváth Nóra
Fotó: Nagy Katinka

A díjazottak. Festészet: 1. Hegedűs Luca (Csány-Szendrey Általános Iskola, Keszthely), 2. Vizler Anna (Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium, Zalaegerszeg), 3. Bakos Eszter (Göcsej Kapuja Általános Iskola, Bak). Rajz: 1. Boráros Laura (Ady, Zeg.), 2. Horváth Nóra (Csány-Szendrey, K.hely), 3. Kulcsár Dóra (Ady, Zeg.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!