Most még lehet javítani a borok minőségén

2017. február 12., 11:08 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa-Miklósfa – Szombaton második alkalommal rendezett nyílt bírálaton alapuló bormustrát a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mint azt Németh József, a kertbarátkör elnöke elmondta: az idei mustra már a második volt, tavaly indították el a szakmai rendezvényt hagyományteremtő szándékkal. A Mindenki Házában megrendezett bormustra lényege, hogy a gazdák egymás borait kóstolják, az éppen soron következő bor pozitív és negatív tulajdonságait, erényeit és hibáit szakértőkből álló zsűri értékeli nyíltan, a kollégák előtt. Tehát aki nem bírja a kritikát, jobb, ha otthon marad...

Ábrahám János (balról) újabb mintát tölt Németh József elnök és a két zsűritag, Németh Géza, valamint Nink Károly poharába Fotó: Szakony Attila

– Pedig nagy előny rejlik a nyílt bírálatban: tágul a gazdák látásmódja, hiszen a saját tapasztalásuk révén egy csomó borhibával ismerkedhetnek meg, melyeknek így később már nem csak a felismerésére lesznek képesek, hanem a kezelésre is – jelentette ki Németh József. A szombati mustrára körülbelül 30 gazda hozta el 40 bormintáját, melyeket Németh Géza és Nink Károly borászok bíráltak.

– A borok hibái most még javíthatók. Ezért jövőre még korábbra szervezzük a rendezvényt, hogy időben tudjanak közbelépni a gazdák – tette hozzá Németh József.

Horváth-Balogh Attila

2017. február 12., 11:08 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...