Hírek

2017.02.12. 10:09

Most még lehet javítani a borok minőségén

Nagykanizsa-Miklósfa – Szombaton második alkalommal rendezett nyílt bírálaton alapuló bormustrát a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Németh József, a kertbarátkör elnöke elmondta: az idei mustra már a második volt, tavaly indították el a szakmai rendezvényt hagyományteremtő szándékkal. A Mindenki Házában megrendezett bormustra lényege, hogy a gazdák egymás borait kóstolják, az éppen soron következő bor pozitív és negatív tulajdonságait, erényeit és hibáit szakértőkből álló zsűri értékeli nyíltan, a kollégák előtt. Tehát aki nem bírja a kritikát, jobb, ha otthon marad...

Ábrahám János (balról) újabb mintát tölt Németh József elnök és a két zsűritag, Németh Géza, valamint Nink Károly poharába Fotó: Szakony Attila

– Pedig nagy előny rejlik a nyílt bírálatban: tágul a gazdák látásmódja, hiszen a saját tapasztalásuk révén egy csomó borhibával ismerkedhetnek meg, melyeknek így később már nem csak a felismerésére lesznek képesek, hanem a kezelésre is – jelentette ki Németh József. A szombati mustrára körülbelül 30 gazda hozta el 40 bormintáját, melyeket Németh Géza és Nink Károly borászok bíráltak.

– A borok hibái most még javíthatók. Ezért jövőre még korábbra szervezzük a rendezvényt, hogy időben tudjanak közbelépni a gazdák – tette hozzá Németh József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!