Hírek

2016.05.27. 15:17

Mostantól jelen lesznek

Nagykanizsa – Együttműködési megállapodást írt alá tegnap a város önkormányzata és a kanizsai javítóintézet. A dokumentum értelmében a javítóintézet fiataljai a jövőben részt vehetnek városi rendezvényeken, sőt akár a helyi gazdasági társaságok megbízásával kisebb munkákat is végezhetnek.

Pásztor András

Az együttműködési megállapodás aláírása előtt Cseresnyés Péter államtitkár elevenítette fel az intézet megépítése elleni lakossági tiltakozások időszakát, majd hozzátette: örül, hogy mára a város lakónak többsége elfogadta a javítóintézet létét.

Dénes Sándor polgármester (balról) és Nagy Kálmán a debreceni javítóintézet igazgatója az megállapodás aláírását követően Fotó: Szakony Attila

Nagy Kálmán, az EMMI Debreceni Javítóintézet igazgatója elmondta: nagykanizsai telephelyük az ország legnagyobb intézete, jelenleg 248 fő ellátott és 244 fő dolgozó él a falak között.

– Persze nem kell, hogy ez így maradjon, hiszen az a célunk, hogy az „eltévedt” fiataloknak megmutassuk a helyes utat – így az igazgató.

Dénes Sándor polgármester arról beszélt, hogy a javítóintézet sokaknak jelent új lehetőséget, egyrészt a fiatalok – büntetésük letöltése után – hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak, másfelől az intézet sok kanizsai számára adott munkalehetőséget is.

A megállapodás értelmében a javítóintézet fiataljai a jövőben részt vehetnek a városi rendezvényeken, de segítő munkát vállalhatnak az állatmenhelyen vagy más gazdasági társaságnál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!