Hírek

2016.09.02. 06:41

Motorosok segítenek a sérült gyerekeknek

Zalaegerszeg – Jótékonysági motoros túra indul – a Zalaegerszegi Vadpörkölt- és Borfesztivál programjához csatlakozva – vasárnap délelőtt a megyeszékhelyről.

Zalai Hírlap

A Kéklámpás Ördögök Motoros Egyesület és az akció támogatói az agysérült gyermekeket segítő Remény Gyermekei Alapítvány javára szervezik a túrát. A kezdeményezést felkarolta a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Kvártélyház, az Egerszeg Rádió és a Zalai Hírlap is. A résztvevők a regisztrációs díjjal járulhatnak hozzá a karitatív célhoz. Az alapítvány közvetlenül a szülőknek kíván segíteni a felajánlással, Erzsébet-utalvány formájában.

„Milyen sérült gyermeket nevelni? Nehéz szavakba önteni. Az apró sikerek óriássá válnak, a kudarcokat a szülők megtanulják elfogadni. A statisztikák szerint 100 oxigénhiánnyal született gyermekből 80 teljes életet élhetne, 15 százalékuk életminősége javítható. Az oxigénhiány nemcsak szülés során következhet be, hanem minden óvatosság ellenére is gyakoriak a fejsérüléssel járó balesetek, fulladásos esetek, amikor a klinikai halálból, újraélesztéssel kell visszahozni a kicsiket az életbe. Ilyenkor minden másodperccel nő az esélye annak, hogy oxigénhiány lép fel. A szülők szeme mesél, mert a szem a lélek tükre. Arról, hogy sérült gyermekük megtanította őket máshogy élni és látni a világot. Megtanította őket elfogadni és tiszteletben tartani a másságot. Szeretetet adni és kapni. Az esélyért küzdenek, amely biztosítja a lehetőséget arra, hogy gyermekeik ugyanolyan értékű emberek lehessenek, mint kortársaik” – áll az akció felhívásában.

A Kéklámpás Ördögök Motoros Egyesület várja tehát a segíteni szándékozó motorosokat a jótékonysági programra szeptember 4-én a Széchenyi téri nagyszínpadnál. A regisztráció 9-től 10 óráig tart, 9.45-kor a kétkerekűek megáldása következik, majd 10-kor az elhunyt motorosokról emlékeznek meg a résztvevők, 10.30-kor pedig indul a túra Hévízre. A visszaérkezést követően a Civil Ház Európa téri standjánál a gyermekeket köszöntik, majd bohócműsor, arcfestés, utalványátadás szerepel a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!