Hírek

2017.01.04. 14:39

Mozgalmas esztendő vár idén is a fiatalokra

Nagykanizsa – A Mit tehetnék érted? karitatív ifjúsági közösség az év beköszöntével is folytatja jótékonysági programját. Emellett több olyan terve is van a kanizsai diákokból álló csoportnak, amelyeket a közeljövőben meg is valósítanak.

Szabó Zsófia

Elsőként, alig egy hét múlva, a hajléktalanszálló lakóihoz látogatnak el. Nem csak zenés műsorral lepik meg őket, apró ajándékkal is, mint legutóbb karácsonykor.

– A mosolyprogramunk révén még a gyermekotthon apróságait is felkeressük – jelezte Nikolics Zsanna, a közösség vezetője. – Meseolvasással, színes történetekkel kedveskedünk nekik. Csakúgy, mint a kórházban lévő kis betegeknek.

Azonban a Kanizsai Fiatalok Közösségének, amelybe a jótékonysági csoporton túl szárnybontogató színészpalánták és hobbi táncos gyerekek is tartoznak, bőven vannak tervei a közeli jövőre.

– Színjátszóink egy Pilinszky-darabot, illetve Moliere - művet adnak elő a pódiumon – így Nikolics Zsanna. – Ám az István, a király című előadást is látja még a közösség. Egyúttal gőzerővel készülünk egy minősítő fesztiválra, ahol szeretnénk megmutatni szakmai ítészek előtt is, mit tudunk. Táncosainkkal, a Magic Ritmo csapatával pedig a februárban Pápán megrendezendő táncversenyre próbálunk jelenleg, ahol hat, kortárs és modern elemekkel tűzdelt koreográfiát mutatunk majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!