Hírek

2017.07.26. 13:54

Mozgalmasan telik a nyár a kanizsai menhelyen

Az elmúlt napokban ugyan több árva kutya került a menhelyre, egyúttal arra is gyakrabban sor kerül a nyári hónapokban, hogy otthonra találnak a négylábú lakók.

Szabó Zsófia

A nyár beköszöntével az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület által működtetett menhelyen jóval intenzívebb élet zajlik, mint az év más időszakában.

– Szerencsére, a korábbi esztendőkkel ellentétben arra jó ideje nincs példa, hogy a nyaralás miatt hagynák hátra a gazdik kedvenceiket – mondta Skanecz Tamás, a kanizsai menhely munkatársa. – Ugyanakkor az elmúlt héten öt eb kerül hozzánk, akiket állatbarátok találtak a város környékén. Legutóbb a Vágóhídi út mellől hoztak be hozzánk két keverék ebet – tette hozzá Skanecz Tamás. Elmondta azt is: az új lakókkal együtt jelenleg százhúsz kutyát és ötven cicát gondoznak. Az állatokra a kánikulában körültekintőbben figyelnek. Így munkából nem szenvednek hiányt a dolgozók.

– Napjában többször cseréljük az ivóvizüket, locsoljuk a kenneleket, amiket árnyat adó tetőkkel építtettünk. Emellett a kutyusokat folyamatosan fürdetjük, hogy a testüket hűtsük – folytatta a szakember. – Érzékelhető, a meleg időjárás az állatokat is megviseli. Ingerlékenyebbek, mint máskor, bár hamarabb elfáradnak.

Fotó: Szakony Attila

Különösen a nagy séták során, ugyanis lelkes állatvédők naponta „tucatjával" érkeznek a menhelyre, hogy „kirándulni" vigyék az ebeket. A segítségnek örül az otthon csapata, ám a forró napokon, a kutyák érdekében, szünetel a sétáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!