Hírek

2016.08.31. 17:11

Műfüves focipályával gyarapodott az iskola

Nagykanizsa – Már a Kőrösi-iskola is rendelkezik műfüves focipályával, a közel 30 milliós létesítményt a szerdai évnyitó ünnepségen avatták fel.

Pásztor András

A város önkormányzata az elmúlt 6 évben tudatos fejlesztésbe fogott, a szerdán felavatott műfüves létesítményt már egy tucat hasonló pálya kialakítása előzte meg.

A beruházás most is a Magyar Labdarúgó Szövetség által kidolgozott konstrukcióban zajlott, azaz a 28.5 millió forintos bekerülési költségből az önkormányzatnak csak 8 millió forintos önerőt kellett vállalni, jóllehet cserébe azt is garantálni kellett, hogy 15 éven keresztül működtetik a létesítményt.

A nemzeti színű szalagot Karádi Ferenc alpolgármester (balról), Dénes Sándor polgármester, Kókainé Hámorszki Éva igazgató, Cseresnyés Péter államtitkár és Tóth Nándor alpolgármester közösen vágta át a diákok és a szülők jelenlétében. Fotó: A szerző

A szerdai ünnepségen Cseresnyés Péter államtitkár arról beszélt, hogy a műfüves focipálya a jövő sikerét hordozza magában, hiszen rengeteg tehetséges fiatalnak ad majd lehetőséget a fejlődéshez.

– Az agy tornáztatása mellett, a testet is edzeni kell, amihez az önkormányzatnak biztosítani kell a szükséges feltételeket – fogalmazott Dénes Sándor polgármester, aki hozzátette: a 40x22 méteres pályához egy kisebb lelátó is épült, illetve modern LED-es világítással is rendelkezik a létesítmény, amit nem csak a diákok, hanem a környéken lakók is használhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!