Hírek

2015.05.04. 16:39

Műtéttel vették le nyakáról a láncot - Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség

Lenti – Nyolcvan centis láncon tartotta és éheztette kutyáját az a nő, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt történet lényege szerint az állatvédelmi járőrszolgálat tagjai 2015. január 10-én találtak rá Zalabaksán a méltatlan körülmények között tartott állatra. Gazdája, a 46 éves F. Tamásné a 3-4 év körüli, nagy testű, keverék, Lady névre hallgató, de kan kutya házát a lakóépület udvara melletti tarlón helyezte el. Az állatot úgy kötötte ki, hogy az a háza körül szaladgálva feltekerhette a nyolcméteres láncot, ami végül csak 80 centi mozgást engedett neki, mert a láncot emberi beavatkozás nélkül nem is lehetett kiszabadítani. A kutya a testmérethez képest kórosan alultáplált volt, súlya a 17 kilót se érte el.

Lady, amikor megtalálták. Fotó: Állatvédelmi Járőrszolgálat

Szőrzete rendezetlen, a nyaka sérülésekkel teli és nagy kiterjedésben sebes, ami olyan mértékben nőtte be a láncot, hogy a nyakából csak műtéttel lehetett eltávolítani. Mint kiderült, Lady utoljára 2012-ben kapott veszettesség elleni oltást, chippel nem rendelkezett. A kutya látása pedig a tartós, rendszeres éhezés miatt megromlott, majdnem teljesen megvakult, azaz maradandó egészségkárosodást szenvedett el.

Pár héttel később a menhelyen Fotó: Állatvédelmi Járőrszolgálat

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy a történtek alapján F. Tamásné ellen maradandó egészségkárosodást okozó állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség.

dr. Pirger Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!